21 april 2024

Mars, Mars en nog eens Mars

De laatste dagen kwamen er drie berichten bij mij aanwaaien, die op zich niets met elkaar te maken hadden, maar die wel één ding met elkaar gemeen hadden: ze gaan alle drie over Mars. Even kort waar de berichten over gaan:

 • ten eerste is daar het bericht dat de zes wielen van Marsrover Curiosity het zwaar te verduren hebben. Die wielen zijn zo gebouwd dat ze tegen een stootje kunnen, maar er komen nu allerlei gaten en butsen in de wielen en de NASA-mensen van Curiosity denken dat het komt omdat de Marsrover op ruiger terrein begint te komen. Hieronder een impressie van zo’n wiel met butsen en scheuren (kijk vooral bovenin het wiel, één gatenkaas).

  Credit: NASA

 • dan het bericht van het Nederlandse Mars One-project, dat van plan is om in 2024 vier mensen enkele reis naar Mars te sturen. Nieuwste plan is om voorafgaand in 2018 een Marslander te sturen, waarbij ze vooral leunen op de technologie zoals die ontwikkeld is voor de Marslander Phoenix van de NASA. De Mars One lander ziet er ongeveer zo uit:

  Credit: NASA

 • Tenslotte speelgoednieuws – altijd leuk toch? 🙂 LEGO komt binnenkort met een echt exemplaar in de winkels van Marsrover Curiosity! Het model komt uit 295 stukjes te bestaan en het gaat in dollars $ 25,99 kosten. Eh… ik zeg nou wel dat ‘ie in de winkels komt, maar dat weet ik niet helemaal zeker, wel is zeker dat je ‘m online kunt bestellen. Nou ja, ook prima toch?

  Credit: LEGO

Share

Comments

 1. Enceladus zegt

  Geweldig die bouwdoos van de Curiosity!
  Jammer dat hij er nog niet is, want anders was het vandaag een leuk verjaardagscadeautje geweest. 🙂
  Dan moet ik ‘m mezelf over een poosje maar eens cadeau doe en voor het eerst in heel lange tijd eens met LEGO aan de slag.

  groet,
  Gert (Enceladus)

 2. Ah bedoel je die! Ja die heeft nog wat steun nodig inderdaad. Ik heb er ook net op gestemd. 🙂 Mensen, allemaal even meestemmen graag.

 3. (@ Enceladus) Van Harte Gefeliciteerd Gert (smak, smak) 😀 De Legodoos met de Curiosity Rover zou idd een mooi verjaardagscadeautje voor je zijn. Wát een leuk spul hè?

  • Enceladus zegt

   Dankjewel! Ja, erg leuk spul. En aan die lego.cuusoo-website te zien, zitten er nog aardig wat leuke dingen in de pijplijn. 🙂

   groet,
   Gert (Enceladus)

 4. WikkieWokkie zegt

  Gefeliciteerd Gert,

  Nog vele jaren en geluk toegewenst…
  En nog fijne feestdagen en een voorspoedig 2014!!!!

  Frank (WikkieWokkie)

  (BTW: Voor iedereen op Astroblogs, fijne feestdagen en de beste wensen voor 2014) 😉

 5. Ja da’s waar ook Gert, je bent jarig – was nog niet echt tot mij doorgedrongen. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. En WikkieWokkie jij ook fijne dagen en de beste wensen.

 6. Enceladus zegt

  Dankjewel Frank en Arie.
  En de beste wensen voor alle lezers hier!

  groet,
  Gert (Enceladus)

 7. @ Iedereen hier op Astroblogs…Gezellige Kerstdagen en alvast de beste wensen voor 2014!

  Monique

 8. Erg leuk spul allemaal…..en dan heb je ook nog eens >>

  http://hotwheels.wikia.com/wiki/NASA's_Mars_Rover_Curiosity

Speak Your Mind

*