23 september 2023

De redactie van de Astroblogs wenst alle lezers…

Credit: NASA, ESA, and M. Livio and the Hubble 20th Anniversary Team (STScI)

De foto is van de Carinanevel, 7500 lichtjaar van ons vandaan. Speciaal gemaakt ter gelegenheid van de twintigste verjaardag van Hubble in 2010. Credit: Hubble.

Share

Comments

 1. nieuwsbreker Alex zegt

  Astro ook jij de beste wensen. Ondertussen riskeer ik gevangenisstraf voor de waarheid

  • Alex jij ook de beste wensen! Je zal er vast goede bedoelingen mee hebben, maar ik heb die link verwijderd. Het heeft namelijk niets met ruimtevaart of sterrenkunde te maken en ik wil voorkomen dat de Astroblogs een soort van uithangbord wordt. Niets persoonlijks, puur dat het on topic moet blijven, als je begrijpt wat ik bedoel.

 2. Fijne kerstdagen en een spetterend nieuw jaar met hopelijk, zoals de afgelopen jaren, veel enerverende en zinderende astroblogs,

  Jaap

 3. Avatar foto Olaf van Kooten zegt

  Ik heb even een boodschap voor alle bezoekers. Bedankt voor jullie interesse in onze site! 2013 is een mooi jaar geweest voor astroblogs. We beginnen steeds bekender te worden: we zijn van gemiddeld 1800 bezoekers per dag vorig jaar gestegen naar zo’n 4000 per dag nu! Ook zijn we gequoot door o.a. de Volkskrant en het AD (maar die hebben ons verkeer gequoot 🙁 ).

  Het gaat dus goed met deze site en we willen jullie in 2014 dan ook graag blijven voorzien van interessant, actueel en accuraat nieuws op het gebied van sterrenkunde, natuurkunde en astrofotografie. Daarnaast blijven we regelmatig astrofotografische meesterwerkjes posten, met dank aan Jan en André.

  Verder hebben we samenwerkingsverbanden gesloten met de uitstekende Belgische astroblog SpacePage.be, en met het gerenommeerde Amerikaanse blog Starts With the Bang. De admin van die blog heeft ons zelfs de Nederlandstalige Universe Today genoemd, wat natuurlijk een enorm compliment is 😀

  Maar het mooiste wat 2013 voor ons gebracht heeft is toch wel het feit dat de blog levendig geworden is. Voorheen hadden we vooral passieve bezoekers en werd zelden op onze blog gereageerd. Nu begint astroblogs eindelijk een beetje een community te worden, en dat is in hoge mate te danken aan Monique, beide Gerten en Chris. Jullie brengen een beetje gezelligheid naar onze site 😉

  We hebben goede hoop voor een succesvol 2014 en we wensen alle lezers geweldige feestdagen toe!

  P.S. hmm dat had misschien een blog moeten zijn (?)

  • Avatar foto Enceladus zegt

   Dankjewel Olaf. Ik heb in Astroblogs eindelijk een site over astronomie gevonden die echt de moeite waard is en die een mooi plekje bij mijn Top Sites (yep, ik ben een appelaar) heeft gekregen!

   groet,
   Gert (Enceladus)

   • Avatar foto Olaf van Kooten zegt

    Ojee, de antichrist Apple. Ik weet niet of je nu nog welkom bent hoor 😛

    (thanks voor het compliment 😉 )

    • Avatar foto Enceladus zegt

     Ha ha! Ik heb Bill Gates nou eerlijk gezegd nooit zozeer als een Jezus-figuur gezien, eerlijk gezegd! 😉
     En om je gerust te stellen: Op mijn Mac draait ook gewoon Windows hoor.

     Wat is trouwens de reden dat veel mensen in de wereld van de astronomie Windows-adepten zijn?

     groet,
     Gert (Enceladus)

     • Avatar foto Olaf van Kooten zegt

      Ben ik nooit echt bewust van geweest! Maar op m’n netbook draait Linux (Mint) hoor, don’t worry 🙂

 4. Wat grappig (ik zit nu te blozen dus hè) 😀

  Monique 😉

 5. @ Gert, je zal het met mijn avatar moeten doen 😉

 6. @ Gert op de vraag, quote “Wat is trouwens de reden dat veel mensen in de wereld van de astronomie Windows-adepten zijn?
  Ik denk dat mensen die van astronomie houden erg van Windows besturingssysteem houden in tegenstelling tot MacOs, Linux of Ubuntu 😉

  • Avatar foto Enceladus zegt

   Oke. Nou, dan ben ik vast een uitzondering, want ik hou ook erg van astronomie, maar ook veel van gebruiksgemak. Na mijn Commodore 64 had ik een Amiga en daarna raakte ik (professioneel) in de ban van Apple. Maar met Windows valt ook wel te werken hoor, maar dol zal ik er nooit op worden.
   En zeg eens heel eerlijk: Heb je niet per ongeluk toch een iPhone? 😉

   groet,
   Gert (Enceladus)

 7. Nee, ik heb een Samsung Galaxy 😀 (die ik meestal kwijt ben,oeps)

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: