27 september 2023

1058 kandidaten geselecteerd voor ronde 2 van Mars One

mars_one_human_settlement

Gisteren heeft de organisatie van het Mars One project bekendgemaakt dat van de meer dan 200.000 mensen die zich hadden aangemeld er 1058 geselecteerd zijn voor de volgende ronde. Tot die groep behoren ook twee Nederlanders, al is niet bekend wie dat precies zijn. Mede-oprichter Bas Lansdorp van Mars One is blij met de grote groep mensen die zich hadden aangemeld. Komende twee jaar gaat Mars One aan de slag om de 1058 kandidaten verder te screenen en uit te dunnen, volgens deze voorwaarden waaraan ze moeten voldoen. Uiteindelijk moeten er vier astronauten over blijven, die in 2025 enkele reis naar Mars zullen gaan en daar de rest van hun leven zullen slijten. De verdere selectie van de kandidaten zal niet ongemerkt voorbij gaan, want het idee is om dat via een TV-show te doen –

Share

Comments

 1. Het is niet niks als je jezelf daar voor opgeeft en aan de voorwaarden voldoet:-D Ahum…ik zal er eens over nadenken (gekheid)
  Dan is dat nieuwe programma ‘Utopia’ (begin januari op SBS6) een soort voorproefje.
  Eerst even een versgebakken oliebolletje van Monique?

  • Die zien er heerlijk uit. We zijn collega’s, want ik heb vanochtend ook oliebollen gebakken, drie pakken. Tussendoor met de tablet naar de Top 2000 gekeken /geluisterd.

   • Nou, ook toevallig :-O Ik zit nu ook de Top 2000 te bekijken! En ik doe 4 pakken Koopmans mix in een speciaal daarvoor ronde afwasbak (gaat net) Vroeger toen de jongens nog thuis woonden bakten wij 8 pakken mix.
    We stonden dan 2 uur te bakken (zucht) En in de tussentijd aten zij aan één stuk door minstens de helft op hahaha. Ik kon daar ergens wel van genieten hoor 😀

    • Ik heb normaal ook vier pakken, óók van Koopmans, da’s gewoon de beste. Dit jaar heb ik maar drie pakken, maar door toevoeging van nog wat gist en een biertje door ’t water gaat het extra rijzen. Ik doe het beslag in een emmer en na drie kwartier staat die echt driekwart vol. Net als m’n moeder vroeger zet ik die emmer bij de radiator om ‘m extra te laten rijzen. 🙂

  • Avatar foto Enceladus zegt

   Ha ha, Monique bakt ze bruin. 😉
   Prettige jaarwisseling.

   Gert (Enceladus)

  • Monique’s famos Phobosbollen 🙂

 2. Ik heb kickspace (geen radiators meer) en twee convector-putten van 2 meter (daar zou het eventueel op kunnen) Gelukkig heeft mijn oven een speciale “rijs” functie erop en schuif ik de afwasbak met beslag er helemaal in.
  Zoals jij dat doet komt me ook erg bekend voor (schoonmoeder) en ze zullen vast en zeker lekker smaken 😀

 3. De laatste tijd kun je hier haast geen reacties meer lezen of ze zijn off-topic, best jammer.
  Mischien is het een goed idee om een apart hoekje te maken voor gezellig gekeuvel.
  Niet lullig bedoelt hoor, maar wel serieus.

  Met vriendelijke groet,

  Aeron

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: