27 februari 2021

Voor alle lezers van de Astroblogs

Comments

 1. De beste wensen allemaal en idd graag wat meer heldere nachten. Het afgelopen jaar vond ik het wat dat betreft tegenvallen 🙁
  @ Arie, Goed plan zo’n Astrocorner! 😀
  @ Gert, Een leuk verhaaltje, Gert. En…ik ben maar wát blij met lieve schatten van vrouwen van ze 😉 (dat vertel ik ze ook regelmatig)

  Vuurwerk 2014

  https://www.youtube.com/watch?v=a07ogKDDels

 2. Ik wens hier iedereen een gezond en voorspoedig 2014 toe 🙂

 3. Iedereen een gezond en voorspoedig 2014 toegewenst en dat het maar een fraai astro jaar mag worden.

 4. Ik ben gelijk maar even aan de slag gegaan om iets uit te proberen. Ziet er allemaal nog niet uit en het is ook nog niet officieel, maar wie dat wil kan alvast een kijkje nemen in de Astrocorner. Registreer je zelf als je wilt en probeer alles uit. Ik geloof dat de eerste paar postings nog goedkeuring van de moderator behoeven, maar dat moet ik nog even allemaal finetunen. Ik moet er wel een zekere veiligheid inbouwen, want anders stroomt het vol met spam. Astrocorner draait op phpbb, wie verstand heeft van layout-aanpassing moet het maar even laten weten.

 5. Ik heb geen verstand van layout-aanpassing maar het zou toch prettig zijn als het er wat professioneel uitziet.
  Misschien van vBulletin gehoord? Dat is helaas dan weer niet gratis 🙁

  https://www.vbulletin.com/

  http://nl.wikipedia.org/wiki/VBulletin

  Hieronder de link met een waslijst aan succesvolle sites.

  http://www.vbulletin.com/forum/forum/general/managing-your-community/48684-huge-vbulletins-1-million-posts-and-greater?47430-Huge-vBulletins-1-million-posts-and-greater=

  Het is maar een voorbeeld natuurlijk want al die forums hebben 1 miljoen + posts 😀

  • Monique, bedankt voor de links. Ik denk niet dat vBulletin iets gaat worden. Kan beste goede software zijn, maar dat prijskaartje (249,- dollar) houd mij tegen. De migratie naar een VPS server kost al behoorlijk veel, dus dit kan ik er niet nog eens bij hebben. Het is dus de phpbb pagina restylen, hetgeen ik wel een keertje wil ondernemen, of een andere gratis plugin. WordPress zelf heeft bbpress en die heb ik ter vergelijking ook geïnstalleerd. De Astrocorner versie daarvan is hier te vinden. Die is meer geïntegreerd in WordPress/Astroblogs. Wat vind je daarvan?

 6. Sinds ik op astroblogs kijk en lees wordt mijn kijk op alles wat zich afspeelt in ons heelal steeds groter – bedankt en een mooi nieuwjaar omdat alles weer te zien en te lezen

 7. @ Arie – De geïntegreerde versie heeft dus ook mijn voorkeur. Het switchen naar (home) Astroblogs is handig maar om weer terug te keren naar de Astrocorner is mij nog niet duidelijk. Waarschijnlijk ben je dat nog aan het finetunen en komt dat ergens bovenaan?

  • Ok, dan gaan we voor de geïntegreerde Astrocorner, Die externe heb ik al verwijderd. Ik zal morgen rechtsboven in de zijbalk een makkelijke knop maken om vanuit de homepage in de Astrocorner te komen. Komt goed. 🙂 p.s. Onder de reacties staat al een link naar de laatste reacties in de Astrocorner.

 8. Ik heb best veel ervaring met het installeren, beheren en aankleden van PHPBB forumscripts.
  In principe is een phpbb board relatief makkelijk van een ander design te voorzien.
  Kwestie van de template en css aan te passen.

  Er zijn ook talloze thema’s te downloaden voor phpbb 3, maar in geval van een dergelijke keurig nette site zoals AB lijkt een op maat gemaakt design wel op zijn plaats.
  Het mooiste zou zijn als het huidige WordPress design doorgetrokken zou kunnen worden naar het PHPBB forum, iets wat technisch gezien zeker wel tot de mogelijkheden behoord, maar er zit wel wat werk aan. Beter gezegd, het is niet met een uurtje klaar, maar heeft ff wat tijd nodig en hoelang kan ik zo effe 123 niet zeggen daar ik me er eerst weer ff in moet verdiepen.

  Het is voor mij een jaar of 2 a 3 jaar geleden dat ik voor het laatst een forumdesign had gemaakt
  Ik was er een poos wegens een ziekte(burn-out) tussenuit geweest, waar ik volledig van herstelt ben en een paar maanden terug had ik mijn laatste Joomla design(maatwerk voor een bedrijf) afgeleverd.
  In principe is er maar weinig veranderd aan PHPBB tot zover ik begrepen had.

  Het prijskaartje van 249 euri voor een jaar gebruik te kunnen maken van een script vind ik ook iets te veel van het goede, daarin tegen is v-bulletin wel een uiterst veilig systeem wat zo stabiel is als een rots. De prijs is idd het grote bezwaar.

  Ik doe (nu nog) geen toezeggingen en ik beloof dan ook (nog) niks, maar misschien kan ik wel de helpende hand bieden.

 9. Bedankt voor je aanbod. Altijd goed om te lezen dat mensen een handje willen helpen. Ik stel voor om eerst eens te kijken hoe het gaat met bbpress, die ik geïnstalleerd heb en die echt geïntegreerd is in de website. Vanmiddag heb ik wat meer tijd en dan ga ik die wat meer restylen, wat aantrekkelijker maken en de link er naar toe vergemakkelijken. Ook ga ik er een Astroblogje aan wijden, om aan te sporen er gebruik van te maken – het moet per slot van rekening iets van de lezers worden. Mocht bbpress niet toereikend zijn dan kan ik altijd overstappen op een ander systeem, phpbb of vbulletin. Ik heb eerder ook al phpbb als forum gehad, dus ik heb er beperkt wat kennis van en ik weet dat je er net als voor WordPress thema’s voor hebt, die je kunt aanpassen. Samen moeten we er dan vast uit komen – als het nodig is. Tenslotte: vanmiddag zal ik ook weer eens gewone Astroblogjes gaan schrijven, want daar is het afgelopen dagen met alle feestdrukte niet van gekomen. 🙂

 10. Met BBpress moet het zeker wel lukken denk ik, dat is immers van de makers van WordPress.

  In principe is het zo dat elk modern forumsysteem eigenlijk niks anders is als een kale motor waar weliswaar een basisthema voor is meegeleverd, maar in principe moet het dan nog wel aangekleed worden.
  Ook werkt elk serieus forumsysteem in principe met templates en css bestanden, het verschil is echter dat het ene systeem er voor kiest om losse bestanden te gebruiken, terwijl andere systemen er voor kiest voor het op te slaan in de database. Maar de basisprincipes blijven hetzelfde.
  Elk systeem is in principe op maat aan te passen aan een bestaand design.

  • Weet jij hoe ik aan zo’n forumpagina een image kan toevoegen, die ik als logo of header kan gebruiken? Via de gewoonlijke manier van WordPress – importeren van media – lukt het niet. Ik ben al aan het rommelen met stylesheet.css, maar tot nu toe lukt het niet.

   • Al geprobeerd om dit handmatig in het template gedeelte in te passen, dus niet in het css gedeelte? Want als er niks van een logobanner in de template staat, kun je in de css doen wat je wilt, maar het komt dan niet op het scherm.

    • Ik kan op dit moment ff niks beloven, hier is het momenteel een beetje een heksenketel wat Nieuwjaars-toeloop betreft.
     Net als ik ff achter mijn pc wil gaan zitten, staat er weer visite voor de deur of de telefoon gaat weer eens…
     Meestal de eerste paar dagen van het nieuwe jaar. En dan leef ik nog als vrijgezel en dus heb ik ook nog geen schoonfamilie, stel je voor dat dat er ook nog eens bijkomt 😀

     Maar ik zal kijken of ik vanavond een gaatje vrij kan houden en dan kan ik me er wat verder in verdiepen.

   • Ik heb iig ff vlug gekeken, er is opmerkelijk weinig over te vinden:
    Het headerlogo kun je toevoegen door het bestand header.php aan te passen.

    • Ja, dat vermoedde ik ook. Eén probleem, een header.php komt niet voor in de bestanden van bbpress. 🙁 Er zit wel een header.php in mijn thema, maar die is voor de header van de Astroblogs. Mmmm, misschien handig om deze technische discussie via de mail te voeren, wordt ingewikkeld voor de lezers denk ik.

 11. Yup, it’s me 🙂 Weet je gelijk waar CB voor staat in mijn nickname 🙂

  Ik kijk er morgen iig ff verder naar, ik moet nog wat andere dingen doen (zoals de was, ik ben vrijgezel, de hond uitlaten enzo)

  • Enceladus zegt

   Als je in de veronderstelling bent dat je de was niet meer hoeft te doen als je geen vrijgezel meer bent, dan heb ik slecht nieuws voor je: de was doet zichzelf nooit. 😉

   groet,
   Gert (Enceladus)

   • Het verschil met wel een relatie en niet, is in geval van een relatie dat ik dus niet altijd de was hoeft te doen, nu ik alleen ben moet ik het wel altijd doen.
    Normaal zijn de taken gewoon verdeelt in een huishouden, dat was ook in mijn geval zo toen ik nog samen woonde. Bovendien rouleerde we de taken destijds.

    Wat ik dus probeerde te zeggen dat ik als vrijgezel alles alleen moet doen qua huishouding, er is niemand die mij ff een handje komt helpen en enig recht op hulp in de huishouding heb ik niet(want ik mankeer niks), dus zodoende.
    Een geluk, alleen maak ik ook wat minder troep, heb ik wat minder afwas en heb ik minder kleding om uit te wassen 😉

    • Enceladus zegt

     Ha ha! Ik plaagde je maar een beetje hoor. 😉
     Ik doe zelf na zowat 10 jaar ook weer alle was…

     groet,
     Gert (Enceladus)

 12. lange wapper zegt

  and the same to you !

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: