12 juli 2024

Monster-zonnevlek op de zon verschenen: AR1944

latest_1024_HMIIC

Enkele dagen geleden verscheen een joekel van een zonnevlek op de zon, ‘Active Region (AR) 1944’ genaamd. Eigenlijk is het niet

Share

Comments

 1. Weinig spectaculairs aan, bij de vorige cyclus was de activiteit toch veel heviger?
  Ik kan me nog meerdere X klasse CME’s herinneren, terwijl het bij deze cyclus vaak niet verder komt dan een M klasse, waaruit ik concludeer dat cyclus 24 veel zwakker is als de vorige.

  Doomverhaaltjes dat de zon plots tot een extreme uitbarsting komt geloof ik niet zo, ik denk eerder het tegenover gestelde en dat de zon een langdurige minimale fase te gemoed gaat vergelijkbaar met het Maunder minimum.

  De groep AR1944 is een uitschieter qua grote, je kunt het gedurende het maximum dan ook wel verwachten, maar op deze groep na is het voor de rest wel vrij rustig op de zon en hoewel het gedrag van de zon mijn voorspelling bevestigd, valt cyclus 24 erg tegen.

  Ik denk niet dat we op aarde veel hinder zullen ondervinden van AR1944 en van het verdere verloop van cyclus 24, ja, in de nabije toekomst kunnen we een kleine ijstijd verwachten. Dat wat je nu in het nieuws ziet over Amerika en dat de noodtoestand is afgekondigd wegens het barre winterweer zijn slechts symptomen die de winter met zich meebrengt en zijn slechts voortekenen, de kleine ijstijd moet dus nog komen en verwacht ik pas over een jaar of 3~6. 😉
  (voorlopig is het hier in Nederland veels te warm voor de tijd van het jaar en verwacht ik een zachte en natte verdere verloop van de winter)

Speak Your Mind

*