1 maart 2024

Stargazing Live bij “Uitzending Gemist”

Credit: Public Domain.


De laatste dagen hebben bij de BBC in het teken gestaan van Stargazing Live, een jaarlijks meerdaags live-evenement dat geheel in het teken staat van ruimtevaart en sterrenkunde. Ook dit jaar was er weer veel leuks te zien en te beleven, maar de kans is groot dat jullie het gemist hebben. Gelukkig heeft ook de BBC een uitzending gemist! De afleveringen kunnen hier teruggekeken worden….maar daar moet je wel iets voor doen!

Want…de Britse Uitzending Gemist is alleen beschikbaar voor mensen uit het Verenigd Koninkrijk 🙁 – maar als je gebruik maakt van Firefox om over de interwebs te surfen, dan kun je gebruik maken van de add-on anonymoX om van je IP-adres een Britse versie te maken! Zover ik weet is dat volledig legaal 🙂 Voor Chrome en Safari zijn vast vergelijkbare stukjes software te vinden, mensen met Internet Explorer hebben pech. Maar ja, wie gebruikt dat ook 😛 Veel kijkplezier!

Share

Comments

 1. Ik heb 3 avonden zitten kijken en heb genoten. Jammer dat wij zoiets niet hebben. Twee avonden (ook goed) stargazing en na afloop nog een half uurtje napraten. Zou geen overbodige luxe zijn. Gisteren in het programma ‘De slimste mens” werd de vraag gesteld welke planeet ook wel de rode planeet wordt genoemd. Ik dacht dat iedereen dat wel wist 🙁 De tijd is rijp dat men de 8 planeten in ons zonnestelsel weet (vanaf de zon gerekend)

  • Avatar foto Enceladus zegt

   Mee eens. Ik vind dat een kind van 12 dit zou moeten weten als hij/zij de basisschool verlaat.

   groet,
   Gert (Enceladus)

   • Gert, kan jij je iets herinneren of je dat vroeger op de lagere school gehad hebt? Ik niet in ieder geval, heel jammer. Nou is het ook nog eens zo dat nu in het lager onderwijs meer vrouwen dan mannen voor de klas staan en vrouwen zijn vaak minder geïnteresseerd in dit onderwerp dan mannen.
    Topografie belangrijk, maar ook onze plaats in de ruimte zou duidelijk moeten zijn. We leven in 2014! Misschien een idee om eens een grote poster met de planeten in ons zonnestelsel in de klas te hangen (met de namen erbij) 😀
    Maar dan niet deze poster die ik heb gekregen http://www.posters.nl/de-planeten
    Artikelnummer: PY_PP30726
    Want hoe dom is het om Mars met Venus te verwisselen (hahaha, de grapjurken)

    • Avatar foto Enceladus zegt

     Ik kan me dat niet herinneren Monique, maar ik was als kind al heel jong geïnteresseerd in sterren en planeten en had binnen de kortste keren alles wat daar over te vinden was op de jeugdafdeling van de bibliotheek verslonden.

     Toen ik mijn teleurstelling uitte dat er niet meer was, heeft mijn moeder bij een bibliothecaresse aangeklopt. Gevolg: Ik kreeg bij uitzondering als 10-jarige toestemming om boeken over sterrenkunde te lenen van ‘de grote mensen afdeling’. Aandoenlijk verhaal toch? 😉

     groet,
     Gert (Enceladus)

 2. Wybren de Jong zegt

  Ik heb het mijn dochter geleerd toen ze 10 was. Ik probeerde ook nog wat meer uit te leggen dan alleen de namen, maar dat vond ze niet interessant. Maar dat Mars de planeet is waar nu robot karretjes rondrijden, dat ging er wel in!

  Groet,

 3. Avatar foto Enceladus zegt

  De truc met Firefox werkt perfect! Hartelijk dank Olaf! 🙂

  groet,
  Gert (Enceladus)

Speak Your Mind

*