2 juni 2023

Rosetta: hoe het lange wachten in Darmstadt eindelijk beloond werd

Rosetta_Wake-up

Je hebt wellicht de beelden al gezien, maar het blijft toch geweldig om te zien hoe gisteravond iedereen in het vluchtleidingscentrum van de ESA in Darmstadt (Duitsland) tientallen minuten ademloos naar het scherm stond te staren in de hoop iets op te vangen van een signaal van de Europese komeetsonde Rosetta. De ruimteverkenner, die op dat moment 807 miljoen km van de aarde verwijderd was, was 31 maanden geleden al in een slaaptoestand gebracht en de grote vraag was natuurlijk of alles goed zou verlopen bij het wakker worden. Afijn, we weten hoe het allemaal afliep, als een prinsesje ontwaakte Rosetta uit haar diepe slaap, de sonde is er met z’n Philae lander helemaal klaar voor om klaarwakker naar de komeet 67P/Churyumov

Share

Comments

  1. Geweldig wat een techniek en op zo.n grote afstand – volg met spanning het verdere resultaat van deze missie

  2. Zo grappig om die grote kerels zo blij te zien en dat Engels/Duitse accent klinkt… ‘damn sexy’ 😀

  3. Het kan vanaf nu alleen maar beter, leuker, interessanter, wetenswaardiger, en veel meer van dit … gaan worden.
    Ik zeg maar dit: Recht door, zo die gaat!

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: