16 juni 2024

Star Trek in het Oude Egypte

Ja dat wisten jullie niet h

Share

Comments

 1. Udo Limpopo zegt

  Erg aardig geintje Arie! Komt de serieusheid van glossy ‘astroblogs’, natuurlijk niet ten goede… maar toevallig zijn er wel hieroglyphen gevonden/ontdekt van vliegtoestellen etc…, zoals in de tweede kolom van rechts afgebeeld te zien zijn. Helicopters, vliegtuigen en onderzeeers… moeilijk voor te stellen voor ons moderne mensen, maar ja de oudheid kende, en zeker voor de zondvloed, hightech en dat niveau hebben we nu bijna weer bereikt. Bedankt voor deze bijdrage. Hiermee laat je zien, mogelijk zonder het te willen, toch open te staan voor de oudheid en eventuele hoge beschavingen van toen… en indirect ook voor de Anunnaki. groet Udo

 2. Wat zeg je nou, de Astroblogs Glossy? Ha, dat heb ik nog niet eerder gehoord. Maar ik voel mij vereerd hoor, als we op een dag in papieren versie verschijnen komen we tussen de andere Glossy’s te liggen, zoals Linda, Delicious en Cosmopolitan. Udo, we staan open voor alles hoor, als er maar een link is met hetgeen zich hierboven in de ruimte afspeelt – soms met een knipoog. 😉

 3. Co van Driel zegt

  Prachtige hiërogliefen over Star Trek in het Oude Egypte. Maar even zonder gekheid, de TV-serie, website en diverse boeken van Ancient Aliens beweren dat wij al vele duizenden jaren geleden bezocht zijn door voertuigen en wezens from outer space. Ook is het heel goed mogelijk, dat wij duizenden jaren geleden al beschikten over technieken om te kunnen vliegen. Ancient Aliens suggereert dat Koning Salomo van Juda (ca. 950 vóór Chr.) beschikte over een soort prehistorisch vliegtuig, waarmee hij zich door de lucht kon voortbewegen. Hij bezocht hiermee koningen in o.a. Babel, Egypte en Assyrie. Al die technieken zijn mogelijk de afgelopen 3000 jaar verloren gegaan en zijn pas in de 19e en 20e eeuw heruitgevonden.

  In de Bijbel wordt op diverse plaatsen melding gemaakt van een voertuig dat met veel kabaal en licht uit de hemel neerdaalt en waar buitenaardsen met aardbewoners kontakt hebben. De Bijbel heeft dat meestal vertaald met engelen of de Zoon van God of de Stem van God die uit de hemel kwam. Zie het verhaal van Jakob die droomt dat er een ladder uit de hemel komt, waar engelen op en neer klimmen. Verder het verhaal van de profeet Elia die met een vurige hemelwagen ten hemel vaart (Kronieken) en als klapper de profeet Ezechiel die in hoofdstuk 1 van zijn boek uitvoerig een UFO beschrijft met raderen en wielen e.d.

  De mensen die ver voor ons op aarde leefden waren zeker niet gek en ook niet ongeïnformeerd. Van buitenaf kregen zij geregeld signalen of aanwijzingen hoe ze moesten leven. De mysterieuze verschijningen van toen waren vrijwel zeker aliens en UFO’s.

  Ook de Ark van Noach zou weleens een veel diepere betekenis kunnen hebben, dan de bekende dierenboot met acht mensen en vele dieren aan boord. Technisch kan het haast niet waar zijn. Mogelijk gaat het hierbij om een prehistorische DNA-databank of een ruimteschip, die het leven van een andere planeet naar de Aarde brengt.

  In de Bijbel wordt ook – zij het heel sumier – melding gemaakt van een andere planeet. Het zou hierbij gaan om de planeet Rahab (Psalm 89:10) die door God in stukken is geslagen. Rahab bevond zich in de zgn. asteroidengordel tussen Mars en Jupiter. Het kan heel goed zijn, dat de Ark van Noach een ruimteschip was, die het leven van Rahab naar Aarde heeft gebracht. Dat zou inderdaad zo’n 10 maanden hebben geduurd. Dat past wel in het rijtje van Marsreizen, die ca. 7 à 8 maanden enkele reis duren.

  De oude Egyptenaren waren ook zo gek nog niet. Ze wisten alles van sterren en planeten, terwijl ze het met hele simpele apparatuur en hun eigen ogen moesten doen. Het is aannemelijk, dat ze van buiten de Aarde geïnformeerd zijn.

  Over aliens en UFO’s kan ik hier nog een boek vol over schrijven. Aan het Roswell incident van 1947 kleven nog heel wat duistere zaken. Het ging hierbij vrijwel zeker om een UFO waarbij aliens om het leven zijn gekomen. Het wrak en hun lichamen zijn door de Amerikaanse defensie meteen weggehaald en verduisterd. Dit mocht de mensheid nooit te weten komen.

  In de jaren 50 zijn er door mensen die bij de Amerikaanse defensie werkten wel degelijk aliens gezien, die over het terrein van de luchtmachtbasis liepen. Ze kregen meteen een zwijgverbod opgelegd.

  Alle Amerikaanse presidenten sinds de Tweede Wereldoorlog weten ervan, alsmede alle Russische presidenten. Ook de leiders van Frankrijk, Engeland en China moeten er vanaf weten.

  Het Roswell incident vond plaats op de 33e breedtegraad (noorderbreedte). Deze breedtegraad is waarschijnlijk een favoriete landingsplek voor aliens. De berg Hermon (op de grens van Israel, Libanon en Syrie ligt ook op de 33e breedtegraad. Op deze berg zouden in het verre verleden ook buitenaardsen geweest zijn.

  Oudheid, aliens, UFO’s … het hoort allemaal onmiskenbaar bij elkaar. Voor gelovigen en ongelovigen. Deze dingen kun je ook als gelovige gewoon geloven. Het is niet in strijd met b.v. de Bijbel, Thora en Koran. Het is alleen een andere uitwerking van feiten die in het verre verleden hebben plaatsgevonden. Je kijkt er als het ware met een andere bril naar, de bril van de 21e eeuw.

 4. @ Co en Olaf – Wat meneer Co hierboven schrijft is een opsomming van wat zich op internet zoal de ronde doet 😀 Bepaalde dingen kun je zelf opzoeken als je nog ergens een oude bijbel hebt liggen (Ezechiël)
  Maar ja, is die bijbel wel zo betrouwbaar? 😉 Zo ook de interviews met b.v Edgar Mitchell die heel veel over Roswell weet (was daar opgegroeid, kent daar zowat iedereen). Door de dingen van twee kanten bekijken kun je wél voor jezelf een beetje bepalen wat wél of niet zou kunnen. Bij iets wat niet echt duidelijk is hou ik liever een slag om de arm. De mens plaatst automatisch alles in hokjes, daar is helemaal niks mis mee maar sluit daarbij iets anders ongemerkt mee uit 🙂

  Ik heb die link van Olaf een hele tijd geleden al eens voorbij zien komen en vond het erg interessant. Wat is waarheid?
  Hoe dan ook… voor dit soort onderwerpen is Astroblogs helemaal niet geschikt meneer Co.

 5. Co van Driel zegt

  @ Olaf van Kooten

  Zo dan, dat is niet even een filmpje op YouTube bekijken. Maar liefst 3 uur en 10 minuten. Ik ga de film bekijken en sta uiteraard altijd open voor andere meningen. Ik heb (helaas) ook nog nooit een UFO gezien of alien ontmoet.

  @ Monique

  Of de Bijbel nu de waarheid is, of niet. Ik kan gewoon niet geloven, dat de mens ooit in een ver verleden op deze planeet gezet is zonder enige instruktie van buitenaf of van zijn maker (God).

  Dat al het organische leven veroorzaakt is door een harde knal (de oerknal) gaat mij iets te ver. Ooit is alles een keer begonnen. De sterren, planeten en manen zouden afkomstig kunnen zijn van een of andere knal. Het organische leven is daar mijns inziens te complex voor.

  Planten, mensen en dieren moeten haast wel een Schepper hebben. Iemand of iets die hoger is dan wij. Wij zijn als mensheid hier op deze planeet gezet. Wellicht heeft de Schepper dit in een ver verleden eerder gedaan, bijvoorbeeld op Mars of op een andere aardachtige planeet. Het is goed denkbaar dat de bewoners van deze planeten de opdracht hebben gekregen om de bewoners op Aarde op de één of andere manier te onderwijzen. Dit noemen wij aliens, zij die van buiten de Aarde komen. Dit buitenaardse onderwijs is mijns inziens al vele duizenden jaren geleden begonnen en gaat nog altijd door.

  Bij aliens denk ik aan goedwillende buitenaardsen, die ons iets willen leren of ons ergens mee willen helpen. Ik denk niet dat aliens onze planeet willen veroveren of zoiets.

  Bezoek van buitenaardsen in het Oude Egypte vind ik een zeer reële optie. Het bouwen van dergelijke kolossale monumenten als de piramides is haast bovenmenselijk. Hier moeten de goden middels aliens aan hebben bijgedragen.

 6. Enceladus zegt

  “Dit buitenaardse onderwijs is mijns inziens al vele duizenden jaren geleden begonnen en gaat nog altijd door.”

  Echt waar? Waar zijn onze onderwijzers dan? Of staken de alien-leerkrachten al tientallen jaren voor een nieuwe CAO?

  😉

  groet,
  Gert (Enceladus)

Speak Your Mind

*