25 september 2018

Waar komt de mysterieuze Marssteen vandaan? (+ aanklacht tegen NASA!)

Pinnacle Island
Vorige week zijn alle complottertjes wakker geworden, toen plotseling een mysterieuze steen verscheen voor de “voeten” van de Opportunity-rover. Allerlei vage theorie

Reacties

 1. Richard zegt:

  Op de eerste foto is duidelijk een afdruk van de steen te zien.
  Alsof de steen is weggehaald en later weer is teruggelegd.

 2. Jeetje wat spannend. Nu begrijp ik ook waarom ik er geen fotos van kon vinden: het is Opertunity, ik was aan het zoeken bij Curiosity,. Welnu, hier is mijn theorie en mijn vragen. In de eerste plaats de vraag. Hoe is het mogelijk dat er een “steentje” valt, ergens vandaan, zonder ook maar één van de omliggende steentjes te verschuiven? Die ook nog lichter zijn dan op aarde dus makkelijker verschuiven, Maar als je kijkt op de foto is alles eromheen exact gelijk. Nergens een stofje verschoven lijkt wel. Volgende vraag: is er een idee van de grootte van dat ding? En de laatste: is het niet een heel raar steentje? Die vorm! Een hol steentje? Heel apart. Buitenaards zou je haast denken.
  Mijn theorie. 1) het is een deel van Opertunity dat eraf is gevallen, iets van schuim of vloeibaar bevroren, ik weet het niet, maar iets aards dat van de ‘ouwe’ rover is afgevallen. 2) een hele rare, maar dat komt door de vorm van dat ding: het lijkt alsof het een soort pasta is die eronder zat, en naar boven is gedrukt door het gewicht van Opertunity die er overheen reedt. Dus we stellen ons een ijzige smurrie over, bedekt met stenen en stof, en door een klein gaatje druk je een klein blubbertje naar buiten. Zo vind ik het eruit zien. Nu snel op zoek naar nog beter fotos!

  • Enceladus Enceladus zegt:

   Maar de samenstelling van de steen is toch al bestudeerd? Dan weet men toch al dat het geen schuim is, afkomstig van Opportunity?

   groet,
   Gert (Enceladus)

 3. Ja dat van die afdruk zie ik nu ook. Weird! Maar dat bevestigd mijn tweede theorie, dat het geen steen is, maar een smurrie die eronder zat.

 4. Nee, ik verander van mening. Op detail fotos lijkt het toch echt een steen te zijn, inclusief aanplakkende “aarde” (marsgrond). Aarde? Dat is toch organisch? Wat is die donkere troep dan wel? http://marsrover.nasa.gov/gallery/all/1/m/3541/1M442544994EFFCAEOP2955M2M1.JPG

  • Monique Monique zegt:

   @ Maarten Meulendijks – Ik heb nog wat linkjes waarin het één en ander te zien is (en uitleg) maar die staan in de ‘wacht’ (reactie wacht op moderatie) en dat kan soms wel uren duren 🙁

 5. Monique Monique zegt:

  @ Maarten Meulendijks – Ik heb nog wat linkjes over dit onderwerp wat al eerder in de Astrocorner geplaatst was bij het topic ‘Wat is er op Mars te zien”

  http://www.usatoday.com/videos/news/nation/2014/01/24/4816143/

  http://www.usatoday.com/story/news/nation/2014/01/23/mars-opportunity-rover/4782581/

  en… nog een leuke waar je zelf mee op speurtocht kunt gaan op Mars (Curiosity)

  http://mars.nasa.gov/multimedia/interactives/billionpixel/index.cfm?image=PIA16919&view=cyl

 6. WikkieWokkie zegt:

  Heb er even goed naar gekeken,

  Het lijkt alsof in de foto met de steen erin twee steentjes mist +/-1,5cm boven de steen (op de foto).
  Dit suggereert dat het een door een wiel (van de rover) weg geschoten steen is die terug gestuiterd is.
  Zeker geen smurrie die onder de Rover heeft gezeten. Tevens ontkracht dat het “smurrie” is, omdat de samenstelling bepaald is.

  Frank

 7. Ja dat die steen al was onderzocht door de NASA wist ik niet, ik had me eerst moeten inlezen. Maar ik heb ook detail fotos gezien nu en die lijken niet op smurrie of schuim, maar steen. Maar wel een fascinerende steen, waar ik meer van zou willen weten (maar niet genoeg voor rechtzaak)

 8. martin zegt:

  in deze video geeft NASA toe dat zij nooit in de ruimte zijn geweest

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.