3 oktober 2023

Grappige nieuwe gadget is een ISS-detector

Credit: Liam Kennedy

Een Amerikaanse softwareprogrammeur en amateur-astronoom is met een opvallend apparaatje gekomen dat gaat oplichten zodra het internationale ruimtestation ISS over je hoofd trekt. Maar het apparaatje doet meer: het kan automatisch een tweet versturen als het ISS is overgetrokken en bevat een kleine webserver met een schat aan informatie over het ruimtestation. Het apparaatje heet ISS-Above en heeft inmiddels z’n eigen Kickstarter-pagina om massaproductie mogelijk te maken.

Het systeem draait op een Raspberry Pi microcomputer met een geheugenkaart waarmee je huidige locatie ingeladen kan worden. Een reeks LED-lampjes zullen gaan oplichten bij iedere passage en er zijn verschillende behuizingen waaruit gekozen kan worden, waaronder enkele kleurrijke 3D-geprinte opties. Natuurlijk bestaan er talloze apps die hetzelfde doen, maar het is toch veel leuker om zo’n kleurrijk apparaatje op je vensterbank te hebben staan?

ISS-Above zal beschikbaar zijn voor een bedrag van 115 dollar, mits het Kickstarter-project het benodigde bedrag van 5000 dollar zal binnenhalen. Je hebt tot 27 februari de tijd geld om te doneren aan het project. Meer informatie over het project is hier te vinden.

Credit: Liam Kennedy

Bron: Universe Today

Share

Comments

  1. Leuke gadget en hebbedingetje natuurlijk, maar zijn er ook geen apps die hetzelfde doen/kunnen en hebben?!

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: