28 september 2023

Hoe snel kunnen zwarte gaten ronddraaien?

The supermassive black hole located 26,000 light years from Earth in the center of the Milky Way.

Zwarte gaten zijn misschien wel de meest mysterieuze objecten in het heelal. Vanwege hun geweldige zwaartekracht kan zelfs het licht er niet aan ontsnappen. Bovendien worden alle geheimen van het zwarte gat verhult achter de sluier van de gebeurtenishorizon. Hoe zien ze eruit? We weten het niet. Ze absorberen immers alle straling die ze uitstoten. Hebben ze een grootte of zijn ze oneindig dicht (en dus oneindig klein)? We weten het gewoon niet. Gelukkig zijn er een aantal dingen die we w

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: