5 december 2023

Hoe gaat het verder bij Volkssterrenwacht Mercurius

Zoals we enkele weken geleden konden melden [1]Nieuws dat al snel werd opgepikt door de lokale media, zoals RTV Rijnmond. Frans van der Graaf is een bekende gast bij RTV Rijnmond, die regelmatig commentaar geeft bij astronomische gebeurtenissen. … Lees verder zal beheerder Frans van der Graaf van de Volkssterrenwacht Mercurius in Dordrecht vertrekken, omdat hij samen met zijn partner een Bed & Breakfast gaat beginnen, BB De Bakkerij in Frederiksoord in Drenthe. In eerste instantie was de bedoeling dat Van der Graaf 1 april zou vertrekken bij Mercurius, maar volgens welingelichte bronnen gaat dat al eerder gebeuren. Het bestuur van de volkssterrenwacht is namelijk afgelopen weken naarstig op zoek gegaan naar een nieuwe beheerder en er schijnt een echtpaar aangenomen te zijn, dat half maart al begint bij Mercurius. Zodra we meer nieuws daarover hebben zullen we dat hier zeker melden.

Share

Voetnoten

Voetnoten
1 Nieuws dat al snel werd opgepikt door de lokale media, zoals RTV Rijnmond. Frans van der Graaf is een bekende gast bij RTV Rijnmond, die regelmatig commentaar geeft bij astronomische gebeurtenissen. Wie oh wie zal dat gaan overnemen?

Comments

 1. Olaf van Kooten zegt

  Zeg Arie, ik zie voor jou wel een rol weggelegd bij TV Rijnmond 😉

 2. Arie, je zult jezelf wel aan moeten bieden 😉 , Niks gaat vanzelf 😉
  Met jou expertise moet dat toch een eitje zijn 🙂

  Schrijf eens een open brief zou ik zeggen 😉 .

  • Leuk te lezen dat jullie dit wel iets voor mij vinden, dank. Ik denk alleen dat het om praktische redenen niets wordt. Ten eerste werk ik bij de gemeente Rotterdam en ben ik daar overdag druk mee bezig. Als RTV dus overdag een item heeft (‘de vuurbol van de avond ervoor’) dan willen ze niet tot ’s avonds wachten tot ik een keer tijd heb. En thuis heb ik een druk gezin (vrouw, drie dochters, waarvan twee met vriendjes) die er ook niet op zitten te wachten dat er een filmploeg bij ons thuis komt om papa te filmen. Op zich lijkt het mij leuk om te doen, maar praktisch niet zo verstandig. Vandaar mijn passiviteit. 🙂

   • Ik zat meer te denken als beheerder van Volkssterrenwacht Mercurius in Dordrecht in de zin van een fulltime job. Als je eenmaal beheerder bent, komen ze overdag vanzelf wel naar de sterrenwacht toe of hangen aan de bel.

    Het is dat ik er zelf te weinig van af weet, anders had ik er zeker wel op gesolliciteerd.
    Ik weet veel van computers af, wit en bruingoed vormen ook geen geheimen voor mij, maar het bedienen van een telescoop is toch echt een vak apart.

    Ben je toevallig ook woonachtig in de gemeente Rotterdam? Zelf ben ik woonachtig in Hoogvliet(deelgemeente van) en geboren in Rotterdam.

    • Nee, voor de functie van beheerder hebben ze juist iemand anders gevonden, een echtpaar die dat gaat doen. Ik heb ook geen zin om dat te doen, vermaak mij prima bij de gemeente. Ik woon in Dordrecht, dus buiten mijn werkterrein. Houden zo. 😀

 3. Voor de zoveelste keer had ik er overheen gelezen gisteren.

  Als woorden en hele regels blinde vlekken gaan vormen, dan is er echt iets goed mis met mijn ogen.
  Lezen vooral van boeken gaat dan ook steeds moeilijker. In het begin gaat het nog goed, einde van een Hoofdstuk kan ik het nog maar amper lezen. Het is dan net alsof er een waas voor mijn ogen zit, als ik ’s avonds buiten loopt, dan zie ik regelmatig kringen om lichtbronnen zoals straatlantaarns.

  Meer dan 25 jaar achter beeldschermen zitten begint zijn tol op te eisen.

  Feit is dat ik ook last heb van duizelingen, dus ik denk dat ik binnenkort maar eens een bezoekje aan de huisarts ga brengen, misschien houdt het een wel verband met het ander. Ik merk het al meer dan een maand op.
  Ik ben nu 37 en ben bang dat niet niet onder een bril uitkom.

  • Klinkt alsof je inderdaad beter naar de huisarts kunt gaan. Het dragen van een bril is helemaal niet erg hoor, ik draag al jaren een bril, niets mis mee.

   • Toevallig gebeurde er zo net na het doen van een tukje iets opmerkelijks.
    Ik slikte en PLOP deed mijn oor gevolgd door een duizeling, paar minuten later kwam ik tot de ontdekking dat iig mijn gehoor weer 100% werkt.

    Feit dat ik een waas voor mijn ogen lijkt te hebben kan duiden op een tia, ik vertrouw het toch niet helemaal.
    Voor de rest voel ik me fysiek helemaal ok, misschien is het maar een kleinigheid.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d