29 november 2023

Diamanten in de staart van de Schorpioen

Messier 7

Een nieuwe opname van de ESO-sterrenwacht op La Silla (Chili) laat de heldere sterrenhoop Messier 7 zien. Deze open sterrenhoop in de buurt van de staart van het sterrenbeeld Schorpioen, die gemakkelijk waarneembaar is met het blote oog, is een belangrijk astronomisch onderzoeksobject.

Messier 7, ook bekend als NGC 6475, is een heldere sterrenhoop van ruwweg honderd sterren op ongeveer achthonderd lichtjaar van de aarde. Op deze nieuwe opname van de Wide Field Imager van de 2,2-meter MPG/ESO-telescoop steekt hij duidelijk af tegen de rijke achtergrond van honderdduizenden zwakkere sterren in de richting van het Melkwegcentrum.

De sterren in Messier 7, die een ongeveer 25 lichtjaar groot gebied bestrijken, zijn circa 200 miljoen jaar oud

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: