30 juli 2021

‘Zwarte weduwen en redback pulsars’ die hun metgezel verorberen

pulsar

In de spinnenwereld zijn de zwarte weduwen en hun Australische soortgenoten de redbacks berucht om de meedogenloze wijze waarop ze omgaan met hun mannelijke partner, die het liefdesspel meestal met de dood moeten bekopen. In de wereld van de razendsnel om hun as draaiende pulsars komen ook van die zwarte weduwen en redbacks voor, pulsars die in een gravitationele dans met hun partner verwikkeld zijn, een ster met een lage massa, die deze dans ook niet zullen overleven. In de Melkweg hebben sterrenkundigen met behulp van de Large Area Telescope (LAT) aan boord van NASA’s gammasatelliet Fermi

Laat wat van je horen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.