19 oktober 2019

“Aarde was vlak na ontstaan al koel genoeg voor water”

A 4.4 billion-year-old zircon crystal is providing new insight into how the early Earth cooled from a ball of magma and formed continents just 160 million years after the formation of our solar system, much earlier than previously believed. The zircon, pictured here, is from the Jack Hills region of Australia and is now confirmed to be the oldest bit of the Earth's crust.

A 4.4 billion-year-old zircon crystal is providing new insight into how the early Earth cooled from a ball of magma and formed continents just 160 million years after the formation of our solar system, much earlier than previously believed. The zircon, pictured here, is from the Jack Hills region of Australia and is now confirmed to be the oldest bit of the Earth’s crust.

Aan de hand van kleine stukjes zirkoon (een mineraal), die gevonden zijn in een afgelegen rotskam in Australi

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.