17 december 2018

Verre planetoïde is mogelijk afkomstig uit de Kuipergordel

Artistic representation of the Trojan system showing the large 250 km dual shape Hektor and its 12 km moon. The interior of the asteroid made of a mixture of rock and ices is shown through a cutaway. This work suggests the asteroid is porous with a denser core of compacted ices.

Artistic representation of the Trojan system showing the large 250 km dual shape Hektor and its 12 km moon. The interior of the asteroid made of a mixture of rock and ices is shown through a cutaway. This work suggests the asteroid is porous with a denser core of compacted ices.

Na acht jaar van waarnemingen hebben wetenschappers van het SETI Institute vastgesteld dat het mini-maantje van de planeto

Reacties

  1. Co van Driel zegt:

    Het lijkt wel een reusachtige pinda !!!
    Mooi hoor, dat we dit hemellichaam + maantje zo goed kunnen zien.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.