2 oktober 2023

Je zou kunnen vliegen als een vogel op Titan

winged man

Dankzij zogenaamde wingsuits kun je op aarde door de lucht zweven, maar zou je ermee op Titan kunnen vliegen als een vogel? Het antwoord blijkt “ja” te zijn, mits je vleugels groot genoeg zijn en mits je voldoende startsnelheid kan bereiken. Dit blijkt uit een recent onderzoek, dat is uitgevoerd door de Universiteit van Leicester.

Bij dit onderzoek is ondermeer gekeken naar de atmosfeer en zwaartekracht op Titan en aan de hand hiervan heeft men bepaald wat er allemaal bij komt kijken. Ten eerste zou je behoorlijke grote vleugels moeten hebben: met een normaal wingsuit is een startsnelheid van 11 meter per seconde noodzakelijk. Da’s een stuk sneller dan de meeste van ons kunnen rennen.

De gemiddelde snelheid waarmee een mens kan rennen is zo’n 6 meter per seconde. Als je daarmee wilt vliegen op Titan, heb je vleugels van 4,7 vierkante meter nodig. Maar dan heb je wel wat: je kan vliegen als een vogel op Titan! Praktisch? Nee, dat niet 😉

Het hele onderzoek kan hier teruggelezen worden.

Share

Comments

  1. Avatar foto Enceladus zegt

    Naast tamelijk grote vleugels zul je. naar ik aanneem. ook zuurstofflessen mee moeten nemen. En die belemmeren je dan weer bij het bereiken van de vereiste startsnelheid.

    groet,
    Gert (Enceladus)

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: