17 juli 2024

Tataratáááá, het officiële Moonbounce T-shirt

Black_Front_2

Van het Moonbounce-project van de Italiaanse kunstenares en Astroblogger Daniela de Paulis is nu een officieel T-shirt verschenen, een zwart T-shirt met daarop een speciaal ontworpen logo, waarop een smalle maansikkel te zien is, die als een soort van radiotelescoop de woorden ‘moon’ en ‘bounce’ naar een vaalblauwe stip stuurt en ontvangt. Die stip stelt de aarde voor – de beroemde pale blue dot van Carl Sagan. De montering van de radiotelescoop wordt gevormd door de URL van de website van Daniela, www.opticks.info/blog en door haar naam eronder. Het mooie van dit alles is niet alleen dat je door het kopen van zo’n uniek T-shirt je het Moonbounce-project financieel ondersteunt, zodat binnenkort (13 april, tijdens Global Astronomy Month 2014) een live voorstelling van het moonbouncen kan worden gegeven, maar ook dat dit T-shirt is ontworpen door niemand minder dan… Jan Brandt, u allen welbekend als een andere auteur op de Astroblogs. De maansikkel op het T-shirt is enkele weken geleden door Jan gefotografeerd en vervolgens heeft hij gephotoshopt tot hij zo blauw als de stip hierboven zag en dat resulteerde in dit fantastische logo. Kortom: gauw zo’n Moonbounce T-shirt bestellen!

Share

Comments

  1. Jan Brandt zegt

    Wederom een briljant blogje, mijn waarde collega……..wat zijn we toch lekker bezig om malkander de spreekwoordelijke astronomische veren in de spreekwoordelijke astronomische bips te steken…..ha…ha….
    Maarre….eerlijk is eerlijk…….ik ben best wel heel erg blij met mijn logo’tje!!…Om maar eens met Olivier B.Bommel te spreken “ik wist niet dat ik het in mij had”!!!………..En…ik vind het echt geweldig en een hele eer dat ik dit voor “onze” Daniela heb mogen doen!!!
    Mijn astrofotografie-expeditie van gisteravond is trouwens (bijna) letterlijk in het water gevallen…………kolere zeg, wat een giga hoge vochtigheid…….alles in no time zeiknat ende beslagen…..en dus uiteindelijk letterlijk met lege handen/camera naar huis afgedropen….ach ja, soms zit het mee….soms zit het tegen!!!

Speak Your Mind

*