20 januari 2021

Particle Fever vandaag in première gegaan in de Amerikaanse bioscopen

Credit: David Kaplan

Credit: David Kaplan

Vandaag is de film Particle Fever van regisseur Mark Levinson in bioscopen in de Verenigde Staten in premiére gegaan. Ik heb geen idee wanneer Europa aan de beurt is, maar ik hoop dat het niet lang gaat duren. De film gaat over de experimenten bij de grootste deeltjesversneller ter wereld – de 27 km grote Large Hadron Collider (LHC) van CERN bij Genéve – om het Higgs deeltje te vinden, het in 1964 door onder andere Peter Higgs voorspelde deeltje dat andere elementaire deeltjes hun massa heeft gegeven. Er hebben meer dan 10.000 natuurkundigen uit ruim honderd landen meegewerkt aan de uiteindelijke ontdekking van het Higgs boson – op 4 juli 2012 wereldkundig gemaakt – en in Particle Fever worden zes van hen gevolgd. De zoektocht met de reusachtige ATLAS- en CMS-detectoren, verbonden aan de LHC, was niet alleen een zoektocht naar het fameuse God-deeltje, de bijnaam van het Higgs boson, maar ook naar de oorsprong van het heelal. Hieronder de trailer van de film.

Bron: The Reference Frame.

Comments

 1. WikkieWokkie zegt

  Als deze documentaire ergens vertoond wordt ga ik er zeker heen!

  Mocht iemand weten waar en wanneer die vertoond word zou ik het graag horen..

  • Monique zegt

   Lijkt mij ook wel wat. Ik heb even de bioscoopagenda van hier gecheckt maar ik zie het er nog niet bij staan. In de zoekopdracht ook niks gevonden. Maar ik hou het wel in de gaten want ik krijg de BiosAgenda.nl over de mail 😀

   http://biosagenda.nl/

 2. Jan Brandt zegt

  Is dit echt een bioscoopfilm???? Geweldig………….over een “must see” gesproken, zeg….Hmmm, zomaar een losse gedachte….maarre…..kunnen we hier wellicht een “astroblog-uitstapje” van maken als ie uiteindelijk ergens in Nederland vertoont gaat worden???

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: