30 mei 2023

Atlas van het Universum, van 12,5 lichtjaar tot 14 miljard lichtjaar van de Zon

Klik voor vergroting op bovenstaande afbeeldingen.
1 Melkweg van bovenaf gezien.
2 Volledige weergave van de 9000 helderste sterren.
3 Bolvormige sterrenhopen.

Deze video is bedoeld om iedereen een idee te geven over hoe ons universum er werkelijk uitziet. Er zijn negen beelden, elk ongeveer tien maal de omvang van de vorige. De eerste foto toont de dichtstbijzijnde sterren. Daarna volgen de andere foto’s die langzaam de uitbreidingen weergeven, totdat we de omvang van het gehele zichtbare heelal hebben bereikt.


One red star among thousands. The red star at the centre of this photograph is the Sun’s nearest neighbour – Proxima Centauri. It is 4.22 light years away. Most of the other stars in this image are hundreds of times more distant.

Lijst met de dichtstbijzijnde sterren

An Atlas of The Universe

Share

Comments

 1. Help!……. I’m lost in space!…… 🙂

  • Avatar foto Monique zegt

   Hahaha, ja het is even oriënteren waar wij nou precies rondhobbelen 😉
   Afbeelding 1 (uitvergroting) is precies het plaatje waar ik naar op zoek was.

   • Dit houd dus denk ik niet op bij 14 miljard lichtjaar, en ook niet bij 2800 miljard lichtjaar …..

    Het mooie is, als ik nu direct vanaf 14 miljard lichtjaar van de zon vandaan zou kijken richting onze locatie, dan zou alles er anders uitzien, omdat wat ik vanaf daar waarneem 14 miljard jaar jonger is.

    Als we de mogelijkheid hadden om zo snel te reizen, dan zou tijdens de reis alles veranderen van hun plaats, wat we hier waarnemen, vandaar dat moest ik denken aan een stripboek ” Lost In Space ” ergens in mijn jeugdige jaren 35 jaar terug.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: