25 september 2018

Aarde is ontsnapt aan een kosmisch-technologische ramp

solar storm2

Op 23 juli 2012 is de aarde door het oog van de naald gekropen. Op dat moment werden we bijna geraakt door een zonnestorm van epische proporties. Als het wel raak zou zijn geweest, dan zou dat een technologische ramp betekend hebben. Volgens wetenschappers wordt het dan ook tijd dat we maatregelen gaan treffen.

De zonnestorm was van dezelfde kracht als een vergelijkbare storm in 1859, die w

Reacties

 1. In deze Astroblog is de vergelijking tussen deze uitbarsting en die van 1859 ook al gemaakt: “Het magnetisch veld van de CME was naar schatting vier keer zo sterk als van normale CME’s. De sterkte van magnetische velden wordt in Tesla uitgedrukt en deze CME had een sterkte van 80 nanoTesla. De super-zonnestorm van 1859 – de beruchte Carrington-storm – zou 110 nanoTesla zijn geweest.” Gelukkig dat ‘ie niet onze kant uit kwam.

 2. Waarschijnlijk zullen regeringen het gevaar van zonnestormen pas serieus gaan nemen als we een keer goed de lul zijn geweest…..

  De mens leert niet van dit soort fouten, neem als voorbeeld het vernietigen van regenwouden, als vandaag zaken meer geld oplevert dan denkt men niet aan morgen!!

  Men kijk niet naar oorzaak en gevolgen daar is deze mens te dom voor,, het veranderen van klimaat door verwoestijning heeft elders ook grote invloed, maar deze mens wil dat niet zien, en blijft hardnekkig zijn eigen daden en het gevolg ervan ontkennen, en geeft andere oorzaken de schuld.

  Inderdaad, nu zijn we deze echte snelle catastrofe ontsprongen, maar waarom weten we dat nu pas?

  Wat wel vast staat is dat we met zijn allen op zeker afstevenen op een onomkeerbare catastrofe wat eerst langzaam merkbaar is, maar steeds sneller erger, en zwaarder word om te overleven, dankzij het ontkennende hebzucht van de mens in een hebzuchtig systeem waar geld belangrijker is dan toekomst!

 3. Wat ik mij eigenlijk ook afvraag is wat zo’n Zonne-uitbarsting teweegbrengt bij Kernreactoren? Zou daar ooit over nagedacht zijn?

  Stel dat het kernsplijting teweeg brengt, overal tegelijk , wat dan? …..

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.