10 april 2020

Heeft de NSA het bestaan van aliens bevestigd? (UPDATE: oh nee toch niet)

exobiology

Dan nu een wel zeer opmerkelijk bericht. Op de website van de NSA (je weet wel, die schimmige afluisterclub) blijkt een pdf-bestandje te staan met als sprekende titel: “Key to ET messages” (sleutel tot buitenaardse berichten). Onze vrienden van Grenswetenschap.nl zijn dit bestandje tegengekomen en de inhoud mag enerverend genoemd worden. Schijnbaar heeft men een aantal buitenaardse boodschappen ontvangen en tracht men deze te vertalen. Waar rook is, is vuur? Wat denken jullie?

Het bestandje is hier te downloaden.

Update:

Ik ben bang dat ik het verkeerd begrepen heb. Het blijkt een “what if” scenario te zijn: stel dat we een buitenaards signaal oppikken, hoe zouden we dat dan kunnen vertalen? Allemaal hypothetisch van aard dus. Op zich wel interessante stof natuurlijk! Hier kun je wat meer informatie vinden over dit project. Okee, een ietwat bedenkelijke site, maar dat geeft even niet.

Comments

 1. Enceladus Enceladus zegt

  Ik denk dat bij Ed Druiven er rook uit zijn oren komt zodra hij leest dat jij de mensen bij ‘Grenswetenschap’ vrienden noemt! 😉

  groet,
  Gert (Enceladus)

 2. Die PDF vluchtig lezende denk ik dat er eerder sprake is van een artikel over communiceren met buitenaards leven in de zin van “stel dat we (intelligent) buitenaards leven ontdekken, hoe gaan we daar dan mee communiceren?” Dus allemaal hypothetisch van aard. Op zich wel interessante stof.

  • Nou Arie, dat weet ik zo net nog niet.
   Misschien kijk ik erg scheel, maar op de 9e pagina lijkt te staan;
   “Recently a series of messages was recieved from outer space”.
   En iets eerder las ik iets in de richting van dat ze 23 berichten hadden ontvangen?

 3. Nee, het staat er iets anders: ““Recently a series of radio messages was received from outer space”. Klinkt op zich natuurlijk fascinerend, maar het kan van alles zijn wat ze daar ontvangen hebben. Deze uitgave van de NSA Technical Journal verscheen in de winter van 1969 en toen was er al een hele stoet satellieten in de ruimte, die van alles naar beneden seinde, soms encrypted omdat het niet voor vreemde oren bestemd was. Dat ze dus radioboodschappen ontdekten wil helemaal niet zeggen dat het ook gelijk betekent dat er buitenaards leven bestaat.

 4. Jochem Peeters zegt

  Èr was laatst toch ook een Canadeese of Australische minister of ex-minister van Defensie die vertelde dat er zelfs meerderen rassen buiten-aards onze planeet aandoen…

  Ik heb het op YouTube gezien, ik zal het nog eens opzoeken…

 5. Jochem Peeters zegt

  Sneller gevonden als ik dacht 😀

  http://www.youtube.com/watch?v=Pg6VTzacb9I

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: