14 juni 2024

Vooruitblik op de volgende 4 jaren van Cassini

Credit: NASA

Saturnus is de zesde planeet vanaf de zon en de tweede grootste planeet na Jupiter. Saturnus is ongetwijfeld de meest fotogenieke planeet in het zonnestelsel. Met zijn lichtgevende gestreepte oppervlak en prachtige ringen is de planeet een wonder om te zien. Dat heeft NASA’s ruimtesonde Cassini laten zien tijdens zijn baan rond Saturnus in 2004

In de loop der jaren heeft de Cassini ruwe versies van onbewerkte materiaalbeelden naar de Aarde gestuurd. Om 10 jaar in een baan rond Saturnus te vieren heeft NASA’s Jet Propulsion Laboratory in Pasadena Californië, een speciale galerij op de website geopend waar leden hun amateurbeelden van de ’15 minutes of frame’ kunnen toevoegen, die door Cassini werden teruggezonden.

Nu Cassini het eerste decennium met waarnemingen heeft voltooid, kijken missieplanners uit naar de volgende fase. In deze fase zal de Cassini met meer data en beelden terugkeren. De ruimtesonde zal langs het dichtste deel van de spuwende geisers van Enceladus komen, en een duik tussen Saturnus en zijn binnenste ring maken.

Als onderdeel van het 10-jarig jubileum, heeft het Cassini team een video preview van de komende vier jaar uitgegeven.

NASA
Wave naar Cassini

Share

Comments

 1. Enceladus zegt

  Mooie vooruitzichten!

  groet,
  Gert (Enceladus)

  • Monique zegt

   Ja geweldig toch. En dat met die verouderde apparatuur (hihi) Ik had nog een video met die zwaaiende mensen gemaakt 😀

Speak Your Mind

*