23 september 2023

Thema-/Waarneemavond bij Huygens: Modificeren… of toch niet?

Modificeren
</p>
<div class=

Share

Comments

 1. Avatar foto Monique zegt

  Leuk cameraatje! Op Marktplaats €280 (zal wel van de wagen gevallen zijn) Maar ik schat zo tussen de €500, en €800, euri?

 2. Avatar foto Olaf van Kooten zegt

  Arie, waarom zet je dit soort berichten niet op NuJij? Kun je wellicht extra publiek mee trekken voor jullie avonden 😉

  • Avatar foto Monique zegt

   Olaf, is dat wel zo handig dan? Je weet maar nooit wat je in huis haalt op die manier (gekheid, maar toch)

   • Avatar foto Olaf van Kooten zegt

    Hmm daar zeg je me wat. Ik ben nogal (te) goed van vertrouwen, misschien is dat het probleem 😛 – maar serieus, ik neem aan dat je daarmee geinteresseerden kunt aantrekken. Ik ga er niet vanuit dat daar rotvolk op afkomt 😉 Maar ach, ik snap dit soort dingen ook niet altijd even goed 🙂

  • Ja, had ik kunnen doen. Maar ik heb meestal met Huygensberichten zoiets van dat het erg lokaal is en dat iemand uit Groningen nou niet zit te wachten op een bijeenkomst in Papendrecht. Maar je hebt gelijk, het betekent wel promotie voor de avond.

 3. Avatar foto Monique zegt

  (Te) goed van vertrouwen? Weet je nog dat je me niet eens geloofde dat ik graag naar de wat ‘hardere’ muziek luisterde? Je trapte toen echt op mijn ‘moeder’ zieltje, vent 🙁 Maar..het is je vergeven hoor 😉

 4. Jan Brandt zegt

  Hoi Monique,
  Ah…..mag ik dan..hihi… hierbij van de gelegenheid gebruik maken om effe heel erg een wit (zwart??) voetje bij jou te halen c.q. de kleine slijmerd uit te hangen door mijn welgemeende goedkeuring uit te spreken voor jouw voorkeur voor ..eh…”de wat hardere muziek”….Vermoedde al zoiets toen ik ergens onder een filmpje van jou Within Temptation tegenkwam….enne…ook al ben ik “een heel braaf ietwat lichtelijk hyperneurotisch m(J)annelijk geval”….vind ik een bandje zoals Ramstein, om maar eens een harde zijstraat te noemen, stiekumpjes toch best wel heel erg..eh…leuk. Zou er nooit life naar toe willen/durven….net effe iets te ruig…maar toch!!!
  Oh….enne…wat vanavond betreft….volgens mij is deze avond gewoon een “besloten clubavond” en geen zogenaamde “publieksavond met leuke lezing”. Ik moet trouwens bekennen dat ik wat het onderwerp van vanavond betreft doelbewust heb toegegeven aan enige astronomische lafbekkerij mijnerzijds…want…ik heb zo’n camera die ik heel graag gemodificeerd zou willen hebben…maarre…toen ik een filmpje zag wat voor een hopeloos (althans voor iemand die zich meer op z’n gemak voelt in wat meer grofstoffelijk “olie, vet, bouten en moeren”!) gefriemel en gepriegel dat met zich meebrengt leek het mij toch net effe iets slimmer om dat maar braaf uittebesteden. Ik zie mijzelve namelijk al zomaar in “een wilde aanval van blinde gepriegel-chagrijn” mijn kostbare CANON in no time tegen de muur smijten….grrrrr!! Diep respect voor mensen die dit soort dingen in alle rust voor elkaar weten te krijgen…Ga vanavond verbaasd en bewonderend het “de pruts en friemel-show” aanschouwen!!!

  • Avatar foto Monique zegt

   Lieve Jan 😉 Ik heb ook Rammstein op mijn iPod. Maar liefst 3 albums, Mutter, Reise reise en Rosenrot.
   Als ik ga hardlopen luister ik daar naar. Ik loop ook lekker op muziek van Limp Bizkit met het album ‘Results may vary’ of Linkin Park. En wat dacht je van AC/DC? Denk ik aan Angus Young, krijg ik spontaan een glimlach 😀 Dan zie ik Angus met z’n gitaar, korte broek en witte beentjes over het podium hoppen, hahaha. Het klinkt best veel van hetzelfde, maar ik word er zo vrolijk van.
   En natuurlijk Within temptation en Metallica niet te vergeten (dit is eigenlijk niet eens echte harde muziek)
   Ik wissel het af met trance of elektro/house. Justice, een Franse band met 2 fout uitziende mannen (hihi) maken pittige muziek wat ik mooi vind. Laatst nog onder een video gezet (Atlas of the Universe)
   Ja Jan, ik hou van te veel verschillende muziek. Op mijn lijst staat ook Avicii, Armin v Buuren, Daddy Yankey, Daft Punk, Pendulum, David Guetta, Ladytron, Fleetwood Mac….zelfs countryachtige muziek van de groep Lady Antebellum. Het nummer ‘Need you now’ speel ik ook op gitaar en is zelfs één van mijn favorieten, samen met Landslide van Fleetwood Mac. Ik kan wel uren doorgaan als het over muziek gaat 🙂

   Terugkomend op die camera….lijkt me een mooi ding. Ik ben niet echt helemaal tevreden met mijn Canon camera, veel gadget opties (waar ik niks mee doe) Wat mij betreft kan de helft eraf. Het is wel een makkelijk klein dingetje met een redelijk/goed resultaat. Het kan altijd beter, hè?

 5. Harry Keizer zegt

  Hoi Monique & Jan, ik ga niet eens hardlopen als ik naar Rammstein, AC DC, Joe Bonamassa, Guns’n Roses luister…
  Het erge is dat ik Metallica ook nog steeds erg leuk vind!
  Let op volgende week zaterdag (her)opening Astron + Radio Telescoop Dwingeloo met o.a. prof. Joe Taylor (K1JT), Daniela de Paulis en Fay Lovsky! Volgende keer AC-DC toch?

 6. Ik heb ooit – een poosje geleden – een Astroblog geschreven over Rammstein, jazeker. 😀

 7. Harry Keizer zegt

  Arie, de video is door Y-tube helaas verwijderd……..Hier ook al??
  By the way om even on-topic terug te komen: is mijn Canon 1D mk IV bruikbaar voor op m’n Meade?

  • Wat die video betreft: bedoel je die van Rammstein? Die doet het toch gewoon? Bij mij wel tenminste. Wat die Canon betreft, dat laat ik liever even aan de specialisten over, ik ben daar niet zo in thuis.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: