2 maart 2024

Daar is ’t ie: het superneutrino Big Bird

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“Peta electronvolt, da’s 10^15 electronvolt! Vind ik leuk:Vind-ik-leuk Laden... Gerelateerde Astroblogs”

bigbird

Vorig jaar maakte ik er in een Astroblog al melding van: Big Bird, het kosmische neutrino dat door de IceCube detector op de zuidpool zou zijn waargenomen en dat nog zwaarder en energierijker zou zijn dan het duo Bert en Ernie. Toen in november 2013 was er alleen een vage verwijzing in een presentatie door Spencer Klein van IceCube, maar op 7 april j.l. werd Big Bird officieel bekendgemaakt op een conferentie van de American Physical Society (APS). Big Bird blijkt met een energie van meer dan 2 PeV ((Peta electronvolt, da’s 10^15 electronvolt!

Share

Speak Your Mind

*