9 december 2023

Hoe Sentinel-1A kort na z’n lancering uit moest wijken voor een op hol geslagen satelliet

sentinel-1a
Op 3 april 2014 werd de Europese Sentinel-1A satelliet gelanceerd met een Russische Sojoez draagraket. Die aardobservatie-satelliet kwam in een speciale zon-synchrone baan te hangen, dus voordat ‘ie daar aanbeland was ging er wel wat tijd overheen. Nu blijkt dat de vluchtleiders van Sentinel-1A in Darmstadt, die na de succesvolle lancering dachten zo’n beetje klaar te zijn met de werkzaamheden, kort na de lancering een risicovolle manoeuvre uit moesten voeren om een botsing te voorkomen tussen de Sentinel-1A satelliet en de

Share

Comments

  1. Olaf van Kooten zegt

    Ehm…moet overal waar “ESO” staat niet eigenlijk “ESA” staan?

  2. Klopt, het gaat over de ESA, de Europese ruimtevaartorganisatie. Ik heb ’t aangepast. Olaf, thanx!

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d