26 januari 2020

Mooi plaatje: Maan en Mars

Ik zag ze vanavond mooi samen aan de hemel staan: de Maan en Mars. Hup camera gepakt en snel een foto gemaakt – tien seconden op 100 ISO, F5,6. Linksonder van Mars zie je nog de heldere ster Spica staan, de hoofdster van het sterrenbeeld Maagd (Virgo). Mars stond afgelopen dinsdag in oppositie, zodat hij recht tegenover de zon staat. Komende maandag – 14 april a.s. – staat ‘ie het dichtste bij de aarde, op 0,617 A.E. (92 miljoen km). Morgen zal de maan dichter bij Mars staan, dus ik zou zeggen: camera’s gereed! 😀

Comments

  1. Co van Driel zegt

    Mooie foto van onze buurplaneet samen met de wachter van de nacht.

  2. Monique zegt

    Ik heb mijn camera al een uur geleden in de koelkast gelegd. Ik ben er klaar voor 😀 Gelukkig zijn de weersomstandigheden voor volgende week ook wel aardig. Ik kijk hier al 2 jaar naar uit. Ga zo weer even naar mijn zolder-dome 😛

    • Nou het weer ziet er schitterend uit, dus ik denk dat het vanavond vast en zeker een mooi plaatje aan de hemel gaat worden. Ik ga ook weer een poging wagen. Ik ben benieuwd naar jouw resultaat. Succes!

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: