24 juli 2024

Verplichte ruimtewandeling na computerstoring ISS

iss_groot

NASA heeft astronauten aan boord van het internationale ruimtestation ISS gemeld dat ze een ruimtewandeling moeten maken zodat een ernstige computerstoring verholpen kan worden. Een back-up computer weigert sinds vrijdag dienst.

Volgens ruimteorganisatie NASA doet de hoofdcomputer het nog en loopt de bemanning geen gevaar. De astronauten hebben geoefend voor de ruimtewandeling; meer een soort gezweef om het ruimteschip heen. De bemanning bestaat momenteel uit drie Russen, twee Amerikanen en een Japanner.

Er is nog geen datum gepland, maar de bemanning moet ergens komende week het International Space Station (ISS) verlaten. De ruimtewandeling is nodig zodat de slechte computer vervangen kan worden. De kapotte computer is

Share

Comments

  1. Tinslee J. zegt

    Tja, even bellen met Apeldoorn zit er niet in voor je “Space Cowboy’s” 😉

Speak Your Mind

*