25 juli 2024

Maantje in de maak?

Cassini heeft ons de afgelopen jaren al vaker getrakteerd op fraaie beelden en interessante ontdekkingen, maar nu lijkt het er warempel op dat we getuige zijn van de geboorte van een nieuw maantje bij Saturnus!

Share

Comments

 1. Monique zegt

  Gefeliciteerd met je ‘gezinsuitbreiding’, Gert 😉 Ik ga beschuit met roze muisjes eten. Leuke naam Peggy.
  (Was mijn favoriete strip toen ik als jong meisje op de Tina zat)

  • Enceladus zegt

   Ha ha! Tja, op grond waarvan NASA nou bepaald heeft dat het een meisje is?

   Ik heb overigens al een mailtje naar NASA gestuurd met het voorstel om Peggy op termijn om te dopen in Apógonos.

   groet,
   Gert (Enceladus)

   • Als de NASA jouw voorstel steunt en deze maan Apógonos gaat noemen ontkurken we de champagne! Ik denk overigens dat niet de NASA hierover gaat, maar de naamcommissie van de Internationale Astronomische Unie. Je kan denk ik beter een mailtje naar hun sturen.

    • Enceladus zegt

     Ja, dat is warempel ook zo!
     Ik ga even kijken of ik daar een mailadres van kan vinden.

     groet,
     Gert (Enceladus)

     • Olaf van Kooten zegt

      Enceladus, ik heb jouw artikel een klein beetje aangepast 😉

      Oh, verder sluit ik me helemaal aan bij Arie 😀

     • Enceladus zegt

      Ik zag je toevoeging. Wel een interessante hypothese dat er al vaker manen vanuit de ringen zijn ontstaan. In dat licht is het dan wel weer grappig dat Enceladus met zijn ‘ijs-geisers’ dan weer de ringen voorziet van nieuw materiaal. 😉

      groet,
      Gert (Enceladus)

     • Eh…. even via deze blog: Olaf z’n Astroblog over de maansverduistering was eh…. chronologisch niet helemaal correct – soort van tijdsdilatatie. 😉 Op zijn verzoek heb ik de blog verwijderd en daarmee zijn ook de reacties die er op waren binnengekomen verwijderd.

Speak Your Mind

*