30 mei 2024

Vanavond 23.00 – 00.45 uur Ned2: Particle Fever

Particle_fever_teaser

Vanavond wordt van 23.00 tot 00.45 uur op Nederland 2 bij Doc2 van de VPRO Particle Fever uitgezonden, de documentaire van Mark Levinson die vijf jaar lang de zoektocht volgde van vooraanstaande wetenschappers, die speurden naar het Higgs deeltje.

Share

Comments

 1. Jan Brandt zegt

  Leuk……KIJKE!!!!!….oh…enne….. vanwege het tikkie late tijdstip vooral toch niet per ongeluk in slaap sukkelen…..ja…ja…..de “geneugten” van het oudere jongere van 50 plus zijn….gna…gna!!

 2. Zeker kijken en vanavond gaan Godsdienst en Wetenschap hand in hand. Eerst The Passion en daarna Particle Fever. Mooi avondje tv dacht ik zo!

  ” The same spiritual fulfilment that people find in religion can be found in science ” Deze hoorde ik in een van de nummers van Symphony Of Science.

  Anyway……. KIJKUH

 3. Leuke film! Zeker ook toen een econoom uit het publiek vroeg welke gewin er was in dit miljardenproject en het applaus de spreker kreeg voor zijn antwoord, heerlijk 🙂

  • Ja ik zag het ook. En het eerlijke antwoord – dat weet ik gewoon niet, maar dat blijkt pas later – klopt ook gewoon. Toen ze in de 19e eeuw voor het eerst onderzoek deden aan radiogolven hadden ze ook geen idee wat het op zou leveren. Stel dat we toen hadden gezegd “oh, géén economisch gewin, dan stoppen we met het onderzoek”, dan hadden we nu geen radio en mobiele telefoons gehad.

 4. Monique zegt

  Oh ja, The Passion vanavond. Ik ga kijken 🙂

 5. Oeps……particle fever was gisteren 🙁 balen.

  Dat wordt uitzending gemist!!

  Wel The Passion gekeken 🙂

  • Monique zegt

   @ Remco, tijd gaat snel hè? Je had me even in verwarring gebracht (zag nergens de aankondiging van particle fever staan) Ik heb ook ‘The Passion’ bekeken (Zij moesten eens weten….) 😉

 6. Sjak Vlamings zegt

  Graag ontvang ik nieuwe berichten over ruimte. higgs boson, Mars

  • Sjak, er zijn diverse manieren om op de hoogte te blijven. Via de Astroblogs kan je je abonneren op de nieuwsbrief die twee keer per week verschijnt, op de e-mailservice die je na iedere blog een mailtje stuurt, op de RSS waarmee je via een feedreader alle blogs ziet die verschijnen. Dus kies zelf maar voor de manier waarmee je op de hoogte wilt blijven. Of gewoon iedere dag even de Astroblogs bekijken, dat kan natuurlijk ook. 😀

Speak Your Mind

*