25 september 2023

Planeten met schuine rotatieassen blijken toch levensvatbaar te zijn

Planeten met schuine assen, zoals in deze animatie, zouden vloeibaar water moeten kunnen hebben en daarmee levensvatbaar zijn.

Planeten met schuine assen, zoals in deze animatie, zouden vloeibaar water moeten kunnen hebben en daarmee levensvatbaar zijn.

Onderzoek door sterrenkundigen van de Universiteit van Washington, de Weber State Universiteit en NASA heeft laten zien dat planeten die een schuine rotatieas hebben – een as die schuin staat ten opzichte van het baanvlak van de planeet ten opzichte van de ster waar het omheen draait – toch in staat zijn om leven te herbergen. Van deze zogenaamde ’tilt-a-worlds’, zoals ze ook wel worden genoemd, werd eerst gedacht dat ze niet levensvriendelijk zouden zijn, maar de sterrenkundigen, die onder leiding stonden van

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: