10 december 2023

Dragon capsule gelanceerd en onderweg naar het ISS

lancering

Precies op het afgesproken tijdstip van 21.25 uur Nederlandse tijd is vanaf lanceerplatform 40 op Cape Canaveral Air Force Station in Florida de Dragon capsule van SpaceX met een Falcon 9 draagraket gelanceerd. Op het moment dat ‘ie gelanceerd werd scheet ik zeven kleuren stront – vergeef mij de uitdrukking, ik weet even niets anders – want anders dan bij andere lanceringen zag ik loodrecht naar boven enkele donkere wolken wegschieten, zie de foto hierboven. Maar alles werkte verder, dus ik zal mij wel voor niets druk hebben gemaakt. 🙂 Oh ja, eenmaal in de ruimte zag ik de Merlin motor van de tweede trap ook roodgloeiend worden, zoals op deze foto mooi te zien is.

merlin

Maar ook dat schijnt er bij te horen, niets aan het handje.

Share

Comments

 1. Avatar foto Monique zegt

  Op het moment dat ‘ie gelanceerd werd scheet ik zeven kleuren stront…hahaha Arie toch!
  Wat dacht je van ‘kreeg ik het Spaans benauwd’ of ‘kreeg ik het apezuur’ (gekheid)
  Volgens mij ben ik jarig op Eerste Paasdag (20 april) 😀

  • Oh ja, genoeg alternatieven, dank je wel. Nou ja, nu heb jij er al op gereageerd, dus kan ik het niet meer weghalen. 😉 Er zijn trouwens veel mensen in Engeland en ook in Nederland, die de Dragon zo’n 20 minuten na de lancering zagen overvliegen. 😯 Daarbij zagen ze de capsule plus los ‘debris’. Kijk maar naar deze tweet plus foto:

  • Adam Jong zegt

   Een onwaardige beschrijving voor iemand die ons het nieuws over deze lancering mag brengen.
   Er zijn inderdaad wel andere uitdrukkingen in onze taal die kunnen weergeven hoe iemand zich voelt onder dit soort omstandigheden waarin het heel spannend kan zijn.
   Ik ben er niet van gediend dat iemand op dergelijke puberale wijze zich uitdrukt, wat door zeer veel ruimtevaart liefhebbers wordt gelezen. Shame on you !

   • OK, excuus voor mijn woordgebruik, Monique wees mij er ook al op. Floepte er zo even uit, zal er in het vervolg op letten.

   • Julia Du Canada zegt

    @ Adam Jong

    Van waar U frustatie over de geschreven taal? U weet dat het een (persoonlijke) blog is? Geen officiele astronomie kanaal is? Het geheel op “eigen risico” is om hier te rond te snuffelen? Geen aanspakelijkheid heeft tot enige vorm van kwetsen? Etc. etc.?

    Het maakt juist dit alles een stuk “menselijker” en ook “leuker” als er hier en daar wat “platvloerse” taal vormen in de artikels / blogs naar buiten toe komt. Als het maar In evenwicht is en niet dagelijks gebeurt.

   • Olaf van Kooten zegt

    Zit niet zo te mekkeren man. Ik sluit me aan bij Tinslee 🙂

 2. Enceladus zegt

  ‘Zeer intelligente cheerleaders’…
  Vergeef me mijn vooroordeel, maar is dat geen contradictio in terminis? 😉

  groet,
  Gert (Enceladus)

  PS: Jammer dat ik van te voren niet wist dat hij hier over kwam vliegen. Anders had ik wel even gekeken.

 3. Avatar foto Monique zegt

  Leuk hoor, cheerleaders 😀 In een dolle bui doe ik ze wel eens na met mijn plumeaus. Mijn lamp staat scheef en mijn vaasje is kapot 🙁

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d