25 september 2023

Opnieuw heldere vuurbal boven Rusland [Update]

Credit: Meteorit Nad Murmanskom via YouTube

Afgelopen nacht (19 april) is de Russische stad Moermansk opgeschrikt door een heldere vuurbal. Volgens Russia Today hebben veel mensen het verschijnsel gezien, maar professionals hebben de beelden nog niet onderzocht. De vuurbal maakte geen geluid en er werd geen explosie gehoord. Er zijn geen schademeldingen binnen gekomen. Dat was vorig jaar wel anders, toen boven de Russische stad Tsjeljabinsk een flinke meteoor in de lucht explodeerde, met veel schade en gewonden tot gevolg. De vuurbal boven Moermansk is door twee verschillende camera’s vastgelegd, maar er bestaan twijfels over de authenticiteit van de beelden. Volgens enkele critici zijn de beelden namelijk gemanipuleerd, maar het is ook mogelijk dat het om een vroege Lyride is gegaan. Ach, wie het weet mag het zeggen. Het zijn in ieder geval mooie beelden ;)Helaas is bij de bewuste video’s het embedden uitgeschakeld, dus voor de beelden moet je hier en hier klikken. [Update 20 april 09.15 uur] Als het goed is moet deze video wel gewoon werken.

Share

Comments

 1. Avatar foto Monique zegt

  Olaf, ‘hier en hier’ werken niet maar met een klik op de afbeelding zelf wel.
  Je zal het maar zien gebeuren, ik zou me kapot schrikken denk ik.

 2. Co van Driel zegt

  Zeker een mooie vuurbal. Jemig, ligt daar nog sneeuw?

 3. Hadrianus zegt

  Het is wel vreemd dat er bij zo’n enorme vuurbol niets gezien en gehoord is…. Ookal is er geen echt grote bevolkingsdichtheid, toch zou er wel iets van schade moeten zijn, of op zijn minst enkele brokstukken. Gaan ze dit nog verder uitzoeken?

 4. Julia Du Canada zegt

  Dit is overduidelijk nep. Geen enkele zichzelf gerespecteerde (inter) nationale- alternatieve media heeft er over bericht. Dat alleen al, weetje gewoon dat het een geknutseld videobeeld is.

 5. Jurgen Kobierczynski zegt

  Dit bericht ben ik tegengekomen. Sinds 2001 hebben astronomen 26 explosies ter grootte van een nucleaire bom waargenomen in de atmosfeer, allemaal ten gevolge van een meteoor, dit is 3 tot 10 maal groter als eerst was aangenomen. Ze zeggen dat het puur toeval is dat een grote stad nog niet getroffen was door een meteoor.

  http://www.huffingtonpost.com/2014/04/19/asteroids-cities_n_5178708.html

 6. Ik heb er zojuist een video aan toegevoegd, die wel ‘embedded code’ bevatte. Mijn indruk van de twee opnames is dat ze echt zijn, maar dat is zo op basis van een vluchtige impressie.

 7. Ziet er mooi uit. De twee filmpjes tonen beide twee overduidelijke lichtflitsen of versterkingen/uitbarstingen. Prachtig schouwspel.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: