5 maart 2021

Astro-art (?) van Dordtse bodem

Astro-art van Dordtse bodem!!

Astro-art van Dordtse bodem!!

Even meteen voor alle duidelijke duidelijkheid. Ik wil niet..ik kan niet en ik zal nimmer niet in de kunstzinnige schaduw kunnen staan van

Comments

 1. En wat zien we op die achterklep? Volgens mij de Ringnevel, de Helixnevel, de Melkweg, de Maan en wat bolhopen, nietwaar? Een waardig kosmische achterklep. 😀

 2. Wat leuk!

  Dat schilderij doet me enorm denken aan een van de leukste afleveringen van Star Trek Voyager “the 37’s” (over Amelia Earhart)

  http://img2.wikia.nocookie.net/__cb20060825032855/memoryalpha/en/images/8/81/Ford_truck_the_37s.jpg

  Groetjes,

  Danielle

 3. Jan Brandt zegt

  Hoi Daniëlle,
  OK, Ik smelt…hihi!!…
  Maarre….dank je wel voor je lieve reactie….enne….als fervent Trekkie zijnde….(zucht, nog steeds heftig verliefd op Captain Janeway…ha..ha..!!) vind ik dat “Startrek Voyager-plaatje” natuurlijk ook helemaal geweldig. Trouwens, die rode hot rod pick up truck heeft wel verdacht veel weg van “dat maffe yankee-gebakkie” die je in clips van ZZ-top (heel fout en toch stiekum ook wel weer leuk, toch??) nog wel eens voorbij ziet schuiven!!

  live long and prosper
  Jan

 4. Hi Jan,

  Ben zelf ook een echte Trekkie, dus ik snap het helemaal 🙂 vooral Voyager. Van mij mogen ze wel weer eens een nieuwe serie gaan maken!

  Groetjes!

  Danielle

 5. Jan Brandt zegt

  Hoi Daniëlla,

  Ben blij dat er gelukkig ook nog normale (= trekkies!!!) mensen bestaan!! Enne….wat zo’n nieuwe Startrek serie betreft….eh..zou een collectieve “mind melt” o.i.d. (en wij weten wat dat is!!) misschien een handje helpen om dat eindelijk weer eens voor elkaar te krijgen!?!! Nou ja…ik ben allang blij dat we hedentendage weer op de belgische CANVAS mogen genieten van Startrek, The next generation!
  Wat Startrek betreft heb ik eigenlijk niet eens echte specifieke voorkeuren….van The original series (lang geleden nog gezien op een ouwe zwart wit TV…. spannend!!!) tot en met de veels te vroeg “om zeep geholpen”…laatste serie “Enterprise”…..Ik vind het allemaal, ieder op zijn eigen manier, geweldig! en dan heb ik het nog niet eens over de bioscoopfilms!
  Eh…..and now “to boldly go where no Jan has gone before” (deze kon ik effe niet nalaten) maarre…heb jij ook wel eens een Startrek conventie bezocht?? Ik in elk geval drie stuks, waaronder die ene in Rotterdam waar heel veel van het originele filmset-materiaal te zien was. Sorry hoor…..ben een nogal enthousiast en niet erg zwijgzaam typje!

  Groetjezzz,

  Jan

 6. Wij hebben dvd/blue ray versies van de series, alleen niet van Deep Space Nine… Om de zoveel tijd gaat het hier gewoon weer in de herhaling en krijg ik (terwijl ik zit te tekenen) de hele serie weer opnieuw te zien 🙂 Ik vind de originele series super… zo lekker nostalgisch 😀 (vooral wanneer de decors zo duidelijk geschilderd zijn en van schuimrubber 😉

  Ik ben helaas nog nooit naar een Star Trek conventie geweest, maar dat lijkt me heel erg leuk. Ik zou heel graag een keer naar ComicCon in San Diego gaan, maar helaas tot nu toe nooit kunnen plannen met mijn reizen… Dat zou ik echt te gek vinden.

  Als je de onderstaande link bekijkt, zie je een kaal hoofd dat naar mijn tekening van Jill Tarter zit te kijken, dat kale hoofd is van Robert Picardo, ofwel de dokter 🙂 (Jill Tarter is overigens de vrouw waarop de karakter Ellie Arroway gebaseerd is door Carl Sagan in zijn boek/film “Contact”) Eerlijk gezegd had ik helemaal niet in de gaten dat ik vlak naast ‘m zat toen de foto gemaakt werd 😀

  http://3.bp.blogspot.com/-iVPRHkX-A34/T_OGiHLdZXI/AAAAAAAAAes/5lTInFKnSv8/s1600/7470766654_4a003d29cc_o.jpg

  Fijne dag!

  Danielle

 7. Tijdje terug had je op discovery een docu over de star trek veiling in 2006 bij veilinghuis christie’s in new york. Heel veel spullen van de series, van de orginele tot voyager en ds9, gingen onder de hamer. Mooi om al die modellen van de ruimteschepen te zien, alleen jammer dat je er een flinke portemonnee voor moest hebben haha. De enteprise d ging voor een schamele 500.000 dollar onder de hamer!
  https://www.youtube.com/watch?v=su4awO3ZL-I

 8. Jan Brandt zegt

  Hoi Daniëlle,

  Sorry hoor….toch nog effe een beetje verder kletsen…”if you don’t mind”… want je hebt nog een paar….eh…”gevoelige SF-snaren” geraakt!
  Ik heb in Engeland een boek op de kop kunnen tikken over de hele dubieuze (ontstaans)geschiedenis van Startrek, Gene Roddenbery en die in elkaar geflanste bordkartonnen decors en ik ben echt blij dat me dat niet is opgevallen toen ik als klein ventje met mijn neus tegen die zwart-wit TV geplakt zat en een seconde later van de ondragelijke spanning weer achter de bank!!!
  Jeetje…..Dat wist ik niet……die connectie tussen Jill Tarter en “Contact/Carl Sagan”…wat leuk en wat romantisch o.i.d.!!!…..Ik heb “Contact” al 10.000 keer gezien…eh… bij wijze van spreken…..en ik zwijmel er nog steeds helemaal bij weg…………als ooit (hopelijk!!) eens in de (liever!!) nabije danwel verre toekomst “first contact” (Hmmm, die SF- kreet heb ik eerder gehoord) plaatsvind dan zou het op deze manier mogen plaatsvinden…..!
  Leuke foto trouwens met die, als je het weet, zeer herkenbare schedeldak van de “Emergency Medical Hologram”!
  Eén van die Startrek-conventie’s die ik bezocht heb was trouwens een hele grote in Duitsland jaren en jaren geleden. OK, heel veel mooi spul…maarre… daar werd alles in het Duits nagesynchroniseerd (waarom doen sommige landen dat toch……aarrrgghhhhh????)….enne…ook al had ik daar wellicht een “Startrek-celeb” tegen het lijf kunnen lopen, dat nasychroniseren trok ik dan gewoon weer effe niet…heb daar dus helaas vroegtijdig met warp 5 weer de plaat gepoetst. Zo….en nu ga ik maar eens even uitgebreid jouw website bewonderen…zag al in een ooghoek dat wij op dezelfde (soort) “school”l hebben gezeten…Ik heb het genoegen gehad om de Grafische MTS te Utrecht te mogen doen!!
  Werk ze!!!!

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: