24 september 2018

De aarde wordt onverwacht vaak door projectielen getroffen

impacts last decade

Klik op de afbeelding voor een animatie.

De zogenaamde B612 foundation heeft een visualisatie vrijgegeven, waarin alle explosieve gebeurtenissen zijn vastgelegd die niet door menselijk handelen zijn veroorzaakt. Het blijkt dat gedurende het tijdvak 2001 – 2013 maar liefst 26 explosies zijn geweest die het gevolg waren van invallende astero

Reacties

 1. Julia Du Canada zegt:

  Dat er “zoveel” ruimte projectielen inslagen zijn komt puur door dat technieken ze nu kunnen “zien” , “registreren” ten opzichte van vroeger. Alleen moeten we geen “zware” jongens op ons dak krijgen. Dan helpt een geadvanceerde betonnen bunker verscholen in een berg nog niets eens meer.

 2. gert1904 gert1904 zegt:

  Sentinel wordt geen satelliet (van de Aarde). Hij zal in een Venus-achtige baan om de Zon gaan draaien, de blik naar buiten gericht. In het infrarood.

  https://b612foundation.org/sentinel-mission/the-mission/

  https://b612foundation.org/sentinel-mission/b612s-partner-ball-aerospace/

  Ik volg deze organisatie al járen. Voor het eerst in de geschiedenis zullen we in staat zijn om de inslag van een asteroide te voorspellen. En vervolgens, hopelijk, af te wenden. Zodat we niet eindigen zoals zij:

  http://www.zazzle.com/dont_be_a_dinosaur_mug-168139362660857054

 3. Co+van+Driel zegt:

  Hier ook een aardige website over meteorieten die sinds 2000 op Aarde inslaan. Soms komen die inslagen angstig dichtbij, zoals een 14-jarige jongen uit Belgie in 2003 meemaakte.
  http://eindtijdinbeeld.nl/EiB-News!/Meteorieten%20nieuws/meteorieten_nieuws.html

  • Op die website kom ik niets tegen van een Belgische jongen die in 2003 iets meemaakte, dus misschien moet je de link aanpassen. Ik kom er wel het bekende verhaal tegen van de Duitse jongen Gerrit Blank, die in 2009 geraak zou zijn door een meteoriet. Maar dat verhaal wordt algemeen sterk in twijfel getrokken, zoals je hier kunt lezen: http://en.wikipedia.org/wiki/Gerrit_Blank

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.