25 september 2018

Marsrover Curiosity fotografeert voor het eerst planetoïden

ceres_Vesta

Marsrover is er in geslaagd om vanaf het oppervlak van Mars twee planeto

Reacties

 1. ג'וליה ט zegt:

  You’re most welcome!!

 2. ג'וליה ט zegt:

  Wel bizar dat de ogen van Curiosity zo ver kunnen kijken vanaf Mars. Dit houdt denk ik in dat naast weinig nevel of zandstormen op dat moment ook praktisch geen noemenswaardige atmosfeer heeft wat in de weg staat.

  • Enceladus Enceladus zegt:

   Nevel is toch een deel van de atmosfeer?

   groet,
   Gert (Enceladus)

   • ×’'וליה ט zegt:

    In ‘t Engelstalige artikel hebben ze het over dat nevel en zandstormen daar “common sense” is en dienen te wachten tot het is opgetrokken. Hierdoor onstaat een zeer heldere lucht laag waar Curiosity makkelijk door heen kan kijken.

    Integenstelling van de Aarde die meerdere luchtlagen heeft als bijvoorbeeld, de stratosfeer, troposfeer , mesosfeer etc. etc. dat heeft Mars namelijk niet. Als Curiosity hierdoor moest gaan kijken dat gaat het ‘m niet lukken.

    • Enceladus Enceladus zegt:

     Het punt is dat jij schrijft dat naast weinig nevel er geen atmosfeer in de weg staat. Maar nevel maakt onderdeel uit van de atmosfeer. Het is niet iets wat daar los van staat. Als je hier op Aarde in de mist loopt zeg je toch ook niet “Ik liep in een misbank en verder was er nog de atmosfeer”. Die mistbank maakt immers deel uit van de atmosfeer.

     groet,
     Gert (Enceladus)

     • Jullie praten een beetje langs elkaar heen…..misverstandje volgens mij.

      Mars heeft idd niet veel atmosfeer, maar belangrijker geen waterdamp en geen luchtvervuiling zoals hier. Wel een erg stoffige atmosfeer en dus moet de rover regelmatig wachten tot de lucht is opgeklaard. Mars kent ook “dustdevils”, leuk om eens op te googlen.

      Eerder heeft deze rover de Aarde al op de foto gezet vanaf Mars;
      http://www.space.com/24593-mars-rover-curiosity-sees-earth-photos.html

     • ×’'וליה ט zegt:

      Bedankt voor je heldere uiteenzetting!

     • ×’'וליה ט zegt:

      Lieve Gert,

      Alsjeblieft lees mijn reactie en ‘t artikel nog eens. Er wordt gesproken over nevel, niet over mist.
      Je betoog “Ik liep in een misbank en verder was er nog de atmosfeer” … slaat als een tang op een varken.

      Ik hoop dat je op school ‘t vak Natuurkunde hebt gehad? Dan zou je in de regel horen te weten wat, waar en hoe nevel onstaat.

     • Enceladus Enceladus zegt:

      Tinslee,

      Nevel is gewoon een onderdeel van de atmosfeer. Punt uit.

      groet,
      Gert (Enceladus)

     • Mee eens…..vervuiling in de atmosfeer maakt er deel van uit. Wolken idem. Micro-organismen die een happy leven leiden op grote hoogte, idem. Stofzand wat vanuit afrikaanse woestijnen deze kant op komt, idem. Een vulkaanuitbarsting die tonnen materiaal de lucht in spuwen en wat daar wel een jaar kan blijven hangen, ook. Water, of het nu mist, wolken of gewoon waterdamp is, maken deel uit van de atmosfeer.

     • ×’'וליה ט zegt:

      Glashelder. Wederom bedankt!

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.