2 oktober 2023

Penny4NASA: als de NASA toch eens 1% van het Amerikaanse budget had

penny4nasa

De NASA heeft het door talloze bezuinigingen van de afgelopen jaren moeilijk. Momenteel krijgt de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie 0,48% van het budget van de overheid, minder dan een ‘penny’ per dollar – een penny is in de VS de naam voor de 1 dollarcent munt, da’s omgerekend 0,72 eurocent. Ooit was dat deel ruim 4%, eind jaren zestig ten tijde van het hoogtepunt van de Apolloreizen. Je kunt het verloop van de hoeveelheid geld die de NASA afgelopen decennia kreeg mooi zien aan deze grafiek.

NASA_budget

Credit: Penny4NASA.org

De NASA zou graag meer willen om de talloze missies en onderzoeken voort te zetten en uit te breiden. Vier procent hoeft niet, maar

Share

Comments

 1. Avatar foto Enceladus zegt

  Maar zelf met een verdubbeld budget zie ik ze nog geen bemande ruimtereis naar Mars ondernemen. Ik vrees dat NASA het in de toekomst moet afleggen tegen commerciële en buitenlandse ruimtevaartorganisaties.

  groet,
  Gert (Enceladus)

  • ×’'וליה ט zegt

   Is het niet zo dat nu met een opbloeiende commerciele ruimtevaart een heel klein deel van de bezuinigen worden afgevangen? Zie niet echt in dat er een concurrentie strijd gaat plaats vinden, tussen de Gov. and Comm. partijen. Ze zijn juist gebaat bij een goede samenwerking nu.

 2. ג'וליה ט zegt

  Ik dacht een hele poos dat ze rond de 1 a 1,5% afdroegen, echter 0,48% is wel heel karig.
  Penny4NASA initiative steun ik dan ook van harte, hopelijk gaat het ze lukken! Wat moeten we nou,
  zonder al die intressant projecten van ze? Is het toch maar aardig saai anders zo.

 3. ג'וליה ט zegt

  Hahaha…. Goedemorgen Gert (Enceladus) 😉

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: