25 september 2018

Hoe schrijf je als natuurkundige een vakartikel samen met 2129 collega’s?

De wetenschappers van de CMS Collaboration bij de CMS zelf

De wetenschappers van de CMS Collaboration

Wetenschap is vandaag de dag steeds meer een zaak van samenwerking tussen verschillende mensen dan van individuele wetenschappers. Logisch, want wetenschap wordt steeds vaker met grote, kostbare instrumenten bedreven, waar talloze universiteiten, instituten en ook het bedrijfsleven bij betrokken zijn. Vandaar dat het voor kan komen dat bovenaan wetenschappelijke artikelen soms honderden tot duizenden auteurs genoemd worden, die allemaal bij hebben gedragen aan de totstandkoming van het artikel. In het geval van de Compact Muon Solenoid (CMS) detector van ‘s werelds grootste deeltjesversneller de Large Hadron Collider (LHC) van CERN bij Gen

Reacties

  1. psixty4 zegt:

    ‘Hoe schrijf je als natuurkundige een vakartikel samen met 2129 collega’s?’

    Dat is niet moeilijk, je schrijft allemaal één zinnetje en je krijgt een aardig verhaal.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.