18 februari 2019

Kleine planetoïde 2014 HL129 vliegt vandaag tussen aarde en maan door

2014_HL129

De tien meter grote planeto

Reacties

 1. Enceladus Enceladus zegt:

  Vijf dagen mensen, vijf dagen van te voren maar! En nu halen we onze schouders op, maar het kan dus ook dat er vandaag zo eentje ondekt wordt en dat we dan weten dat die aanstaande donderdag Leeuwarden (ik noem maar een willekeurige dwarsstraat) treft…

  🙁

  groet,
  Gert (Enceladus)

  • Ja, dat zou heel goed kunnen. Vandaar ook de pogingen van wetenschappers om een waterdicht detectiesysteem te ontwikkelen. Maar ja, de vraag is natuurlijk: als je weet dat ‘ie er aan komt, ga je dan zo’n stad ontruimen? Schiet je dat ding met luchtafweer uit de lucht? Bedenk dat de grote meteoriet van Tsjeljabinsk zo’n 17 meter in diameter was, dus bijna twee keer zo groot. Die explodeerde grotendeels in de atmosfeer, dus vaak overleven ze de tocht door de atmosfeer al niet.

   • Monique Monique zegt:

    Ontruimen van een stad lijkt me wat overdreven. In het ergste geval merk je er niks van ò_o
    Geen paniek Gert…ik zeg proost, blote benen naar de Oost 😀 Maar je hebt ergens wel een punt dat 5 dagen van te voren wel kort dag is. Ik vraag me, met schuin hoofd, af of ze intern al eerder op de hoogte waren.

  • gert1904 gert1904 zegt:

   Vijf dagen van tevoren. Dan rest niets anders dan de betreffende buurt, stad of landstreek te ontruimen.

   Op de achtergrond wordt veel aandacht besteed om deze Aardscheerders tijdig te -ontdekken-. “Tijdig” betekent In dit geval: (tientallen) jaren voordat ze inslaan. Het -afbuigen- van de baan van zo’n inkomende asteroide is vers 2: daar is momenteel nog geen praktische oplossing voor.

   Het échte probleem is, natuurlijk, het voortijdig ontdekken, en voorkomen, van de inslag van een asteroide met een diameter van 20 meter of meer. Zie:

   http://nl.wikipedia.org/wiki/Schaal_van_Torino

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: