25 september 2018

Rusland wil vanaf 2030 de Maan koloniseren

Maan

Deze week heeft de Russische krant Izvestia onthuld dat Rusland vergaande plannen heeft om de maan vanaf 2030 daadwerkelijk te gaan koloniseren. De krant zegt een document te hebben, waaruit dat zou blijken. Dat document zou opgesteld zijn door de Russische Academie van Wetenschappen, de Russische ruimtevaartorganisatie Roscomos, de Universiteit van Moskou en enkele ruimteonderzoeksinstituten. Als voornaamste doel van de kolonisatie wordt genoemd de ‘geopolitieke strijd om natuurlijke grondstoffen van de maan’ – denk met name aan helium-3, maar ook aan aluminium, ijzer en titanium.

Reacties

 1. Enceladus Enceladus zegt:

  Tjonge, als de Russen dan eindelijk (60 jaar na dato) ook eens voet op de Maan zetten, dan huppelen er allang mensen (uit diverse landen) rond op Mars.

  Op zich wel slim van de Russen: terwijl wij (het Westen) voor een tv-show gaan, pikken zij gewoon de grondstoffen op de Maan in.

  Ik voel een nieuwe ruimterace aankomen!

  groet,
  Gert (Enceladus)

 2. Monique Monique zegt:
  • En dan staat er bij dat eerste plaatje dat de Amerikanen al in 2010 op Mars rond zouden lopen. Is toch iets anders gelopen. 🙂

   • Monique Monique zegt:

    Dat laatste stukje vanaf ‘Verder de ruimte in’ dan 😉 Kolonies op maan en Mars met flinke getallen.
    Zo zie je maar dat het heel anders kan gaan. We liggen duidelijk achter op schema of heb ik iets gemist?

    • Enceladus Enceladus zegt:

     Nee, je hebt niets gemist. We liggen fors achter op schema.

     Hoe wrang ook: de hernieuwde spanningen tussen de VS en Rusland zouden weleens positief kunnen uitpakken voor de ruimtevaart…

     groet,
     Gert (Enceladus)

 3. Co van Driel zegt:

  Arthur C. Clarke was een geweldige man. Wat kon hij heerlijk over de toekomst filosoferen, vanuit zijn werkkamer in Sri Lanka. In 1992 dit, in 1993 dat en in 1995 weer dat … Ik hou wel van dat soort mensen !

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.