18 mei 2024

De eerste SpaceUp in Nederland was geslaagd

spaceup_eind

Dit weekend is de allereerste SpaceUp ‘onconferentie’ in Nederland gehouden – in de SpaceExpo van ESTEC in Noordwijk om precies te zijn – en zojuist thuisgekomen van dit evenement kan ik gerust stellen dat we terug kunnen kijken op een geslaagde premi

Share

Comments

 1. Olaf van Kooten zegt

  Heel goed gedaan, Arie! Aan je Engels valt echter nog het e.e.a. te sleutelen 😛

  (Toch durf jij wat ik niet kan – ik zou nooit op zo’n podium durven kruipen 😉 )

  • Olaf, bedankt! Ja, af en toe sta ik daar en moet ik even naar de juiste term zoeken. Daniela was er ook bij en die is meer berdreven in het geven van presentaties – zo’n tien per jaar doet ze er, meestal in het buitenland – en zij gaf de tip meer van te voren te oefenen. Zal ik inderdaad doen.

   • Olaf van Kooten zegt

    Ja het gebrek aan oefening was een beetje het probleem, niet eens zozeer het niet perfecte Engels. En tsja, je extreme Hollandse accent, daar doe je weinig aan, dat probleem heb ik zelf ook!

    Qua Engels, viel me het meest op dat je de term ‘core’ gebruikte voor een atoomkern. De kern van een hemellichaam is een ‘core’, dat van een atoomkern is een ‘nucleus’. Maar dat is geen direct probleem, ze begrepen wat je bedoelde 😉

    Ondanks dat alles, was ik maar wat trots dat AstroBlogs act de presence heeft gegeven op SpaceUp! Ik heb direct vrienden de link doorgestuurd onder het mom van “dat was iemand van de website waar ik voor schrijf” 😀 En ik had het (met mijn plankenkoorts) absoluut niet beter gedaan 😉

 2. Jan Brandt zegt

  Hmmm…Hé Arie…zal ik je effe een beetje bijspijkeren hoe je een goede presentatie moet geven??
  Ach…wat doe ik nou toch….deze zin moet natuurlijk luiden: Hé Arie…..zal ik je effe een beetje bijspijkeren hoe je een (toegegeven ook onge-oefende) presentatie grondig kunt verknallen??? Ja…ja….ook deze halve Astrozool heeft het lef gehad om aldaar tijdens space up, tot twee keer toe zelfs, op het presentatie-schavot zijn “zelfvertrouwen-executie” te ondergaan. Zit al heel de dag “stevig na te kateren” en te bidden dat, zeker van die tweede keer, alle beelden zijn gewist. Wat dat betreft moeten Arie en ik inderdaad maar eens braaf bij “Juf Daniela” op bijles gaan!!

Speak Your Mind

*