23 juli 2024

Astronauten krijgen hoofdpijn in ISS van hoog gehalte kooldioxide

Er is een verband tussen de hoeveelheid CO2 in het ISS en het aantal gevallen van hoofdpijn

Er is een verband tussen de hoeveelheid CO2 in het ISS en het aantal gevallen van hoofdpijn

Onderzoek tussen 2001 en 2012 van alle bemanningen in het internationale ruimtestation ISS heeft laten zien dat er een verband is tussen de hoeveelheid kooldioxide (CO2) en hoofdpijn waar de astronauten last van hadden. Bij toename van de kooldioxide in de lucht van het ISS steeg ook het aantal gevallen van hoofdpijn, aldus een deze maand verschenen publicatie in het vakblad Journal of Occupational and Environmental Medicine van een groep onderzoekers onder leiding van Jennifer Law (NASA Johnson Space Center). Voor iedere mm Hg toename in de hoeveelheid CO2 verdubbelde het aantal gevallen hoofdpijn. Ook kwamen andere symptonen vaker voor bij toename van de hoeveelheid CO2, zoals slaapgebrek, moeheid en ge

Share

Speak Your Mind

*