29 februari 2024

Video: impressies van de ATT afgelopen weekend in Essen

att3

Amateur-sterrenkundigen stonden afgelopen weken voor een moeilijke keuze: ga ik in het weekend van 10/11 mei naar de SpaceUp Onconferentie in Noordwijk of ga ik dan naar de ATT beurs in Essen? Daniel, Jan en ik kozen voor het eerste, maar velen kozen voor de ATT, Europa

Share

Comments

 1. Avatar foto Olaf van Kooten zegt

  Ja, helemaal in het Duits 😛

 2. Ja, dat zijn we niet meer gewend hè, met al die Engelse en af en toe Nederlandstalige video’s. 🙂

  • Avatar foto Monique zegt

   Engels/Duits, het maakt mij niet uit 😉 Vroeger heel vaak naar Duitse tv uitzendingen gekeken (en een knap blond Duits vakantievriendje gehad, oeps) En Amerikaanse series zoals Star Trek werden nagesynchroniseerd. Ik schrok me rot toen Captain Kirk (William Shatner) ineens Engels bleek te praten. Ik was in shock! O_O

 3. Jan Brandt zegt

  Ben ooit eens lang geleden naar een giga Startrek-conventie in Dusseldorf geweest…..voor een hele dag. Maarre….na een uur stond ik al weer “licht stuiptrekkend” buiten…want…eh….daar was o.a. de hele brugsectie van de Enterprise nagebouwd en daar werd dus in het Duits “Startrekje nagespeeld”….”Rotten alarm”….”schutzschielden auf” und “Strahlen sie mich auf, herr oberleutnant Scotty”…aaarrrggghhhh, dat trok ik echt niet!! Nee, wat dat betreft is dat nasynchroniseren echt heel erg VRESELIJK!!!

 4. Avatar foto Monique zegt

  Dan kan ik mij goed voorstellen, Jan. Na een aantal afleveringen in het Amerikaans was ik helemaal om. Ineens viel het mij op dat dezelfde Duitse stemmen in verschillende series gebruikt werden. Het geloofwaardige was eraf. Het is nooit meer goed gekomen (snik) Maar…Captain Kirk vond ik véél beter tot z’n recht komen toen hij Amerikaans sprak. Snapte ook dat alle buitenaardse vrouwen hem woest aantrekkelijk vonden. Alhoewel de tanden van deze dame (link) waarschijnlijk na zijn heftige kus niet meer op nummer lagen 😀 En ze had vast een dikke lip op de koop toe, hihi.

Speak Your Mind

*