22 april 2024

Een vooruitblik op het PLANCKS symposium van vrijdag a.s.

plancks

Vrijdagmiddag a.s. 23 mei is het langverwachte en ras naderbij komende PLANCKS symposium, dat de opmaat is naar een weekend, waarin 34 teams van 3 tot 4 studenten van universitaire natuurkundestudenten uit 14 landen deel in competitie met elkaar zullen gaan om uit te maken wie de beste studenten in de theoretische fysica zijn. Op het symposium – te houden in het binnen 1 minuut uitverkochte Beatrix theater in Utrecht

Share

Comments

 1. Enceladus zegt

  Ik kijk er naar uit! Zo moet het destijds gevoeld hebben als je naar een lezing van Einstein ging. 🙂

  groet,
  Gert (Enceladus)

  • Monique zegt

   @ Gert: Ik zie nu pas dat jij en Arie van de partij zijn. Ik heb die dag alweer een bruiloft. Het neefje van mijn man gaat trouwen (neefje van 2.05 lang)
   @ Arie: Jij bent maar een druk baasje zo de laatste tijd met al die Astro-uitstapjes 😉
   Heb je nog wel tijd voor hobby’s? 😀 (gekheid)

   • Ik zal even toelichten hoe dat zo gekomen is (ook voor de anderen die gereageerd hebben): toen bekend werd dat PLANCKS dit symposium ging organiseren was er meteen een hausse rondom de beschikbare kaartjes. Op een donderdagavond kon je toen de kaartjes bestellen en meteen liep de server plat. Daarna hebben ze een grotere server aangeschaft en op een zaterdag kon je opnieuw kaartjes bestellen. Gezien de enorme publiciteit had ik al het gevoel dat het geen zin had een poging te wagen en dat klopte, want de kaarten waren binnen één minuut uitverkocht. Maar ik hoefde ook geen poging te wagen, want ik had de organisatie verzocht om twee perskaarten voor de Astroblogs, eentje voor de schrijver en eentje voor de fotograaf. Gezien onze functie als nieuwssite op het gebied van ruimtevaart en sterrenkunde niet zo’n gekke vraag. En we kregen inderdaad twee kaarten toegewezen, al moeten we er wel gewoon de toegangsprijs voor betalen. Omdat Enceladus toen diverse keren had aangegeven dolgraag een kaartje te willen heb ik hem gevraagd. Ja ik weet het, iedereen had dolgraag meegewild, maar ja soms moet je keuzes maken. Maar we zullen inderdaad goed verslag doen – inclusief foto’s, dat zijn we nu verplicht. 🙂 We zijn trouwens uitdrukkelijk verzocht niet te filmen of audio-opnames te maken, we mogen wel fotograferen zonder flitser. De sprekers krijgen we helaas niet te spreken, wel de organisatie.
    Ja Monique het klopt dat het de laatste tijd best druk is met allerlei evenementen. Volgende week is er weer zo’n event, als Daniela gaat spreken op een bijeenkomst in Amsterdam, waar haar moonbounce-project wordt ingezet als wapen tegen de ideeën van meneer Wilders uit Den Haag. Jan en ik zijn daar ook voor uitgenodigd. Op deze pagina meer info daarover, inclusief een foto waarin wij met ons drietjes aan het zweven zijn in het ISS. 🙂 http://www.mediamatic.net/364734/en/geert-wilders-arts-benefit-to-society

    • Monique zegt

     Wat een bijdehante oplossing om zo toch aan die kaartjes te komen, Arie. Je weet maar nooit hoe een koe een haas vangt 😛
     En wat een gave foto van jullie drietjes op die pagina! Je hoeft niet eens astronaut te zijn!

 2. gert1904 zegt

  Dat hebben Enceladus en jij prima weten te regelen. Ik was ook paraat om online een kaartje te kopen, maar heb helaas achter het net gevist. Snik. Het is voor mij bijna om de hoek.

  Jammer dat de organisatie niet besloten heeft (heeft mogen besluiten?) tot een live stream.

  Ik wacht jullie, hopelijk gedetailleerde, verslagen af.

 3. Olaf van Kooten zegt

  Ik ben jaloers heren! Idd wel jammer van het ontbreken van een livestream, maar ik schaar me achter Gert als het gaat om gedetaileerde verslagen 😛

 4. Enceladus zegt

Speak Your Mind

*