6 december 2023

NASA maakt Orion capsule klaar voor testvlucht EFT-1 eind 2014

Orion-hitteschild

Technici van de NASA en Lockheed Martin zijn druk bezig om op Kennedy Space Center (KSC) in Florida de Orion capsule klaar te maken voor een onbemande testvlucht die december 2014 moet plaatsvinden. Ze hebben een hitteschild onder de capsule geplaatst, de grootste die ze ooit hebben gebouwd. Dat schild moet in de toekomst de astronauten beschermen als die terug komen in de aardse atmosfeer en de temperatuur door het samenpersen van de lucht voor de inkomende capsule kan stijgen tot zo’n 2200

Share

Comments

 1. Herman Claus zegt

  “…de temperatuur door de wrijving kan stijgen…” lijkt me fout. De hitte komt door het samenpersen van de lucht voor de inkomende capsule, niet door wrijving met de lucht. Het hitteschild moet dan de straling van de gloeiende lucht weerstaan.

 2. Ch0777 zegt

  Als je zulke grote parachutes maken kunt, waarop pas je die dan niet toe in vliegtuigen, waar dat opgeborgen kan worden in de holle ruimte tussen de isolatie van de cabine en het dak als extra zekerheid voor als er wat fout gaat. ?

 3. gert1904 zegt

  Inderdaad! Met een klein sportvliegtuigje is het geen probleem:

  http://nieuws.vtm.be/buitenland/125788-parachute-redt-piloot-en-vliegtuig

  Let vooral op de naam van het cruiseschip! 😄😄

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d