24 september 2023

Hartverwarmend filmpje over het moment dat ISEE-3 weer luisterde

Vorige week brachten wij het nieuws dat de mensen van het ISEE-3 Reboot Project erin geslaagd zijn om het contact met de 36 jaar oude ISEE-3 (ICE) sonde te herstellen en de sonde onder controle te brengen. Het contact kwam tot stand dankzij de inzet van de 300 meter grote radiotelescoop van Arecibo op Puerto Rico. Nu ben ik een werkelijk hartverwarmend filmpje tegengekomen, waarin mensen van het Reboot Project elkaar dansend in de armen vliegen zodra het contact is hersteld (en succesvol een commando is verstuurd). Heerlijk om te zien 😉

Ten slotte nog een informatief filmpje over het project:

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: