23 mei 2024

NGC 6543, een “katje” om niet zonder “juichhandschoenen” aan te pakken!!

De "' Cat's Eye nebula" in het sterrenbeeld Draak

De “‘ Cat’s Eye nebula” in het sterrenbeeld Draak

Ja, mijn waarde Astroblogs-lezeressen en Lezers, ruikt U het ook al? De “onheilsboodschap “verborgen in de titel van dit astroblogje……want..eh….Hij komt er weer aan, Ja..ja,

Share
Over Jan Brandt

Comments

 1. Ja ja mensen, ik zal het noodgedwongen door dit niet al te summiere blogje van mijn geachte Astroblog-collega Jan Brandt maar toegeven: er stroomt komende weken oranje bloed door mijn aderen. En aangezien we de boodschappen altijd bij de Jumbo doen en ze daar afgelopen weken één of andere actie hadden, hebben mijn lieve dochters en geachte wederhelft er voor gezorgd dat ik inderdaad zo’n RD-pak ga krijgen, ik zal de volledige naam hier maar onthullen: het Roy Donders Juichpak, woehahaha…. Geen idee of ik het aan ga trekken, maar het vrouwvolk hier kennende zal ik er vermoedelijk niet aan ontkomen. 😀 Eh…. en wat die Kattenoognevel betreft: een fraai astroplaatje, waarde collega. Er staan wat weinig omgevingssterren op, maar daarvoor heb je de oorzaak al gegeven. Misschien in de toekomst een plaatje met een volledig overbelichte kattenoognevel én goed zichtbare omgevingssterren en dan een combi van die twee. En Jan je weet het: vrijdag 13 april juni – woehahaha, vrijdag de dertiende – om 21.00 uur in het Kolenhok en wee je gebeente als je er uit komt. 👿

  • Ga jij het RB-pak dragen? Durf je dan ons ook de foto’s te showen?
   😀

   (Vrijdag 13-6, niet 13-4 )

  • Enceladus zegt

   Ondergetekende behoort ook tot het ‘Ik kijk alleen nog maar naar Oranje als ze belangrijke wedstrijden spelen’-legioen. M.a.w.: ik hoop voor de die-hard fans dat we vanaf volgende week 7 wedstrijden hebben te volgen.

   En ik ben ook erg benieuwd naar een foto van jou in dat pak, Arie!
   Als je die durft te laten zien, dan zal ik gaan pleiten voor een Arie Nouwen-planetoïde. 😉

   groet,
   Gert (Enceladus)

 2. Ja 13 juni, hoe kom ik nou bij 13 april terecht? Eh… een foto van mij in RD-pak? Daar moet ik nog even zwaar over nadenken, zoiets moet wel astronomisch verantwoord zijn op deze blog. Mmmmmmm, pleiten voor een naar mij genoemde planetoïde, dat zou mij wel over deze hoge drempel kunnen helpen. 😀

  • Monique zegt

   Bij de Albert Heijn kreeg ik ook zoiets leuks mee voor de Oranje feestelijkheden 😀
   http://i.imgur.com/uoXBleR.jpg
   Die ik dubbel heb gaan naar mijn kleindochter Isabella 😉

   • Enceladus zegt

    Philips speakers bij een Samsung tv, ha ha! 🙂

    groet,
    Gert (Enceladus)

    • Monique zegt

     Hihi, Het plasmascherm ging na ruim 8 jaar raar doen. Nu sinds 7 maanden deze Samsung led. Ik vond die Philips eigenlijk veel mooier dan dat zwarte schilderij wat er nu hangt. Maar deze is slimmer 😉
     En de boxen (6) van de Philips home cinema er gewoon op aangesloten. Alleen één dingetje… zodra ik er een usb stick of externe harde schijf in de tv plug, dan heb ik alleen geluid via de tv zelf. Maar dat is niet erg.

 3. Jan Brandt zegt

  Hé Gert….ben je nou helemaal van de pot gerukt…..Je gaat “onze grote roerganger” toch niet belonen met een heuse planetoide voor “dit schandelijke gedrag”…ha…ha….?! IK heb juist recht op die planetoide vanwege mijn “giga kolenhok-offer”!! Oh…enne Arie, bij deze, onder “astroblogs-ede” (heavy!!), verklaar ik plechtig dat ik geen “kolenhok-uitbraakpogingen” meer zal ondernemen MAAR alleen als jij je planetoide-claim laat vallen, OK..hihi !?!!

Speak Your Mind

*