21 juni 2024

Hier is NASA’s nieuwe ontwerp van een warpschip

Credit: Mark Rademaker.

In 2012 verklapte de natuurkundige Harold White dat hij gevraagd is door NASA om een ruimteschip te ontwerpen. Niet zomaar eentje: nee, een sneller-dan-licht ruimteschip, inclusief een warpmotor! Natuurlijk heeft NASA helemaal geen warptechnologie (hoewel ze er mee bezig zijn), maar het ging puur om het concept.Nu heeft White samengewerkt met de kunstenaar Mark Rademaker om zijn concept te verbeteren. Het resultaat laat volgens hem zien “hoe een warpschip in werkelijkheid eruit zou kunnen zien”. Als je goed kijkt, zie je dat het ruimteschip (Enterprise genaamd….lekker origineel) verbonden is met twee gigantische ringen, die gebruikt worden om het warpveld te genereren.Volgens wiskundige berekeningen zou dit schip echt kunnen werken – nu nog de noodzakelijke technologie ontwikkelen. Belangrijkste punt daarbij is het genereren van negatieve massa (wat noodzakelijk is voor een sneller-dan-licht warpbubbel) en we hebben geen idee hoe we dat moeten doen.Op onderstaande filmpje vertelt White vanaf 41:54 over de wiskunde achter z’n ontwerp.

Nog meer foto’s van het ontwerp zijn te vinden op de Flickr-pagina van Rademaker. Bron: io9.

Share

Comments

 1. Monique zegt

  Het ontwerp laat zien hoe het warpschip in werkelijkheid eruit zou kunnen zien. Wordt het gelanceerd als een raket? Zijn die twee buitenringen dan geen probleem? Als de warpknop geactiveerd is, wat doet het daarna met de passagiers? Voel je er iets van??? 😕

  • Enceladus zegt

   Ik vermoed dat zo’n groot ruimteschip in delen in een baan om de Aarde zal worden opgebouwd. Dus lancering met die ringen en al: ja, maar niet vanaf de Aarde, maar pas als het geheel klaar is en om de Aarde draait.

   Dat men het ontwerp ‘Enterprise’ heeft gemoemd vind ik een fraai gebaar naar alle Trekkies in de wereld.

   mvg,
   Gert (Enceladus)

Speak Your Mind

*