15 april 2024

Wil je op vakantie naar de maan?

Ben je helemaal klaar met de traditionele vakantiereisjes en wil je wel eens wat anders? Dan is binnenkort wellicht de mogelijkheid om bij Space Adventures een reisje rond de maan te boeken. De vertrekdatum zal begin 2017 zijn. Dat komt mooi uit, want dan kun je nog even doorsparen. De prijs van zo’n zitplaats wordt geschat op een slordige €110 miljoen ($150 million). Inmiddels hebben twee klanten al een ticket gekocht.

Het is nog niet zeker of zij allebei tegelijk of apart op reis gaan. Maar je krijgt waar voor je geld, want tot op heden zijn er slechts 18 mensen die de maan persoonlijk van zo dichtbij hebben mogen aanschouwen. De laatste bezoekers waren met de Apollo 17 missie in 1972.

Na de lancering, middels een aangepaste Sojoez raket uit Rusland, wordt de toerist eerst naar het ISS (International Space Station) gebracht. De gelegenheid voor een sanitaire noodstop is aanwezig Vervolgens zal de vakantie voortgezet worden in een luxe comfortabele raket, omdat het een commerciële reis is.

De vakantie zal zo’n 17 dagen duren, waarvan de helft van de reis gebruikt wordt om naar de maan te gaan. Hoe dichtbij komen de reizigers dan bij de maan? Volgens Eric Anderson (CEO Space Adventures) is het de bedoeling om het ruimtevaartuig binnen 100 kilometer van het maanoppervlak te brengen.

Maar eer het zover is zullen eerst onbemande testen gedaan worden om ervoor te zorgen, dat de apparatuur geschikt is voor de reis.
Als het succesvol is, hoopt men bij Space Adventures op meer klanten, zodat de kosten verlaagd kunnen worden.

Hoeveel zou je willen betalen om op maanvakantie te gaan?

Eric Anderson on Space Adventures Circumlunar Mission
Space Adventures

Share

Comments

 1. Ooooohhh het is tot vlakbij de maan, niet tot óp de maan. Nee, dan pas ik, dan ga ik niet mee. 😀

 2. Monique zegt

  Kan ook mooi zijn, Arie 😉 Ik denk dat het dan nóg duurder gaat worden inclusief een maanlanding. Komen er genoeg klanten, dan zal de prijs wel gaan zakken. Wie weet kan dan alsnog een maanlanding in de brochure worden opgenomen 😛

 3. Olaf van Kooten zegt

  Goed artikel Monique 😉

  • Monique zegt

   Dank je, ik noteer meteen een plus achter je naam, Olaf. Maar het spookt op dit artikel want ik zag ineens dat de prijs van een zitplaats 250 miljoen dollar was geworden. Dat is echt wat te duur voor zo’n tripje O_O
   The seats are expected to go for $150 million each, and they’ve already sold tickets to……….blabla
   http://www.wisselkoers.nl/
   €110 729 708,78

 4. Co van Driel zegt

  Zodra ik die grote bankoverval heb gepleegd, boek ik een reisje naar de Maan. Maar dan wil ik er óók even rondwandelen.

 5. Monique zegt

  Ik zou zo gauw niet weten hoe ik zo’n bedrag bij elkaar moet scharrelen, Co
  Wat dacht je van een last minute reis naar de maan? De wisselkoers staat zojuist op €110 115 988,84 😀

 6. Co+van+Driel zegt

  Ik ben wel benieuwd wie die twee superrijke mensen zijn, die dit reisje om de Maan hebben geboekt.

 7. Oh zou zo graag eens willen wandelen daar maar die prijs das te hoog koop ik wel een prive shuttel mogen jullie ,mee maar ik ben maar arm he.

 8. ik heb een vraagje, hoeveel mensen kunnen er mee op die reis?

 9. In dit blog gaat het om Space Adventures. Je hebt ook andere maatschappijen die een ruimtereis aanbieden of gaan aanbieden. En voor zo’n flink bedrag wil je wel bij het raampje zitten 😛

  In de race voor space:

  Space Adventures – Armadillo Aerospace

  Space Adventures has arranged all eight of the flights to orbital space – when the spacecraft is travelling fast enough to go into orbit – completed by seven private citizens so far.

  Virgin Galactic
  The company’s SpaceShipTwo holds two pilots and six passengers who are seated with two large windows, one to the side and one overhead, so they can enjoy the view if they do not want to float freely when they achieve weightlessness.

  Blue Origin – Set up by Amazon founder Jeff Bezos
  The vehicle includes a crew capsule carrying three or four astronauts on a separate rocket-powered propulsion module.

  SpaceX
  SpaceX’s Falcon 9 reusable development vehicle (pictured right) is already in test mode and it will eventually deliver the smaller Dragon capsule containing humans into space.

  Astrium
  The business jet-sized spaceplane will take off and land conventionally from a standard airport runway using its jet engines.

  Bron: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2581024/Budget-XCOR-space-trip-set-launch-2016-let-pilot-ship-57-000.html

  Op je vraag kan ik geen duidelijk antwoord geven.
  http://www.citizensinspace.org/category/commercial-space/armadillo-aerospace/

Speak Your Mind

*