Site pictogram Astroblogs

Wil je op vakantie naar de maan?

Maan Credits; Hubble/NASA/ESA

Ben je helemaal klaar met de traditionele vakantiereisjes en wil je wel eens wat anders? Dan is binnenkort wellicht de mogelijkheid om bij Space Adventures een reisje rond de maan te boeken. De vertrekdatum zal begin 2017 zijn. Dat komt mooi uit, want dan kun je nog even doorsparen. De prijs van zo’n zitplaats wordt geschat op een slordige €110 miljoen ($150 million). Inmiddels hebben twee klanten al een ticket gekocht.

Het is nog niet zeker of zij allebei tegelijk of apart op reis gaan. Maar je krijgt waar voor je geld, want tot op heden zijn er slechts 18 mensen die de maan persoonlijk van zo dichtbij hebben mogen aanschouwen. De laatste bezoekers waren met de Apollo 17 missie in 1972.

Na de lancering, middels een aangepaste Sojoez raket uit Rusland, wordt de toerist eerst naar het ISS (International Space Station) gebracht. De gelegenheid voor een sanitaire noodstop is aanwezig Vervolgens zal de vakantie voortgezet worden in een luxe comfortabele raket, omdat het een commerciële reis is.

De vakantie zal zo’n 17 dagen duren, waarvan de helft van de reis gebruikt wordt om naar de maan te gaan. Hoe dichtbij komen de reizigers dan bij de maan? Volgens Eric Anderson (CEO Space Adventures) is het de bedoeling om het ruimtevaartuig binnen 100 kilometer van het maanoppervlak te brengen.

Maar eer het zover is zullen eerst onbemande testen gedaan worden om ervoor te zorgen, dat de apparatuur geschikt is voor de reis.
Als het succesvol is, hoopt men bij Space Adventures op meer klanten, zodat de kosten verlaagd kunnen worden.

Hoeveel zou je willen betalen om op maanvakantie te gaan?

Eric Anderson on Space Adventures Circumlunar Mission
Space Adventures

FacebookTwitterMastodonTumblrShare
Mobiele versie afsluiten